Η επιτυχία της Agrothessaly και του παζαριού φαίνεται ότι άνοιξαν νέες προοπτικές για τη διοργάνωση και νέων εμπορικών εκθέσεων στη Λάρισα. Αυτό επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Οικονομίας του Δήμου Λαρισαίων Παναγιώτης  Νταής με αφορμή την έναρξη του παζαριού και των αποτελεσμάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της περσινής διοργάνωσης στο πλαίσιο του διατμηματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με τον κ. Νταή υπάρχουν προτάσεις για τη διοργάνωση δυο θεματικών εκθέσεων και τους επόμενους μήνες οι προτάσεις αυτές θα έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων.
Ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων αποκάλυψε και τα σχέδια της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της σκεπαστής αγοράς της Νεάπολης όπου θα πραγματοποιούνται αυτές οι εκθέσεις καθώς και την πρόταση του για τον μαθητικό τουρισμό. « Οι μαθητές που θα έρχονται στη Λάρισα θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα ιστορικά μνημεία της πόλης  αλλά και να εκπαιδευτούν σε βιωματικά εργαστήρια. Ήδη έχουμε κάνει αρκετές συζητήσεις γύρω από τον μαθητικό τουρισμό και πλέον ήρθε η ώρα να περάσουμε στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου που έχει πολλά να προσφέρει στην πόλη και στους νέους που θα την επισκέπτονται».
Σε ότι αφορά το παζάρι που εμπλουτίστηκε με περισσότερες εκδηλώσεις ο κ. Νταής υποστήριξε ότι «τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι ο θεσμός είναι αποδεκτός από ένα μεγάλο μέρος ατόμων, ανεξαρτήτως ηλικίας, οικονομικής κατάστασης και μορφωτικού επιπέδου».

ert.gr