Τον Λαρισαίο γυμναστή κ. Αλέξη Μπατρακούλη, στον οποίο πρόσφατα απονεμήθηκε το βραβείο του Προσωπικού Γυμναστή της χρονιάς παγκοσμίως, από τον διεθνή οργανισμό IDEA (θεωρείται το Oscar της βιομηχανίας του fitness), υποδέχθηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.
Ο δήμαρχος συνεχάρη τον Λαρισαίο γυμναστή για την κατάκτηση της ανώτερης διεθνούς διάκρισης στο αντικείμενο του, ενώ κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας και στήριξης της προσπάθειας του κ. Μπατρακούλη στον τομέα «Ασκηση και Υγεία», προς όφελος και των Λαρισαίων, με τον Λαρισαίο γυμναστή να εκφράζει την ιδιαίτερη χαρά του για την  πρόταση. Στην συνάντηση συμμετείχε και  εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού κ. Γ. Κωστασρόπουλο.
Σημειώνεται πως ο κ. Μπατρακούλης είναι Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Άσκηση & Υγεία και διεθνώς πιστοποιημένος από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς παγκοσμίως (ΑCE, ACSM, AFAA, NASM, NSCA) σε περισσότερες από 15 διαφορετικές ειδικότητες.
Από το 2012 έχει διοριστεί ως Μέλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Επαγγελματικών Προτύπων στην εκπαίδευση του Fitness με έδρα τις Βρυξέλλες και έχει κάνει διεθνείς εισηγήσεις σε περισσότερες από 10 χώρες στην Ευρώπη.
Το 2013 ήταν ο Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομάδας Εργασίας που επιμελήθηκε τα εκπαιδευτικά πρότυπα των επαγγελματιών άσκησης για την εξειδίκευση στην άσκηση και τη διαχείριση βάρους. Πλέον όμως η ανοδική του πορεία συνεχίζεται μέσω έντονης δράσης και στις άλλες ηπείρους. Αποτελεί πλέον Ειδικός Εμπειρογνώμονας και Διεθνής Εκπαιδευτής του Αμερικανικού Συμβουλίου Άσκησης (ACE), και Μέλος της Επιτροπής Πιστοποίησης Exercise is Medicine της Αμερικανικής Αθλητιατρικής Εταιρείας (ACSM).