Για μία ακόμη φορά στο στόχαστρο βανδάλων βρέθηκε δημόσια δομή, με τις ζημιές που καταγράφονται να είναι σημαντικές και σίγουρα να προκαλούν αρνητικές αντιδράσεις.

Πρόκειται για το 22ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας που τις προηγούμενες ημέρες αποτέλεσε... πεδίο μάχης για τους βάνδαλους,, καθώς άγνωστοι έσπασαν τζάμια και εξοπλισμό, ενώ προχώρησαν σε αναγραφή συνθημάτων με σπρέι σε τοίχους.

«Οι ζημιές προκλήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, νυχτερινές ώρες.  Τις καθημερινές υπάρχει κίνηση ακόμη και το βράδυ, γιατί χρησιμοποιείται το κλειστό γυμναστήριο.

Ειδοποιήθηκα για τον ιστό της σημαίας, καθώς με ενημέρωσαν ότι είχε πάρει κλίση. Ήρθα και διαπίστωσα όλα αυτά που βλέπετε κι εσείς» αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου, κ. Μολόχας.

Η μανία των βάνδαλων άλλωστε φαίνεται ότι ήταν μεγάλη.

Πέρα από τα συνθήματα με σπρέι ακόμη και σε φρεσκοβαμμένους τοίχους, κατάφεραν να σπάσουν τα φτιαγμένα από πλέξιγκλας ταμπλό των μπασκετών, ενώ έσπασαν τζάμια αλλά και βρύσες του σχολείου.

Το κόστος των ζημιών αγγίζει τις 2 χιλιάδες ευρώ σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου, ενώ η Αστυνομία αναζητά τους δράστες.

Χρυσόστομος Τρίμμης (thessaliatv.gr)