Σε πλειστηριασμό βγαίνουν αύριο, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στο Ειρηνοδικείο Λάρισας συνολικά 14 ακίνητα. Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών στη Λάρισα και αύριο θα γίνει κινητοποίηση για να αποτραπούν οι πλειστηριασμοί.
Τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί είναι ένα βιοτεχνικό κτήριο στον Πλατύκαμπο, 4 καταστήματα, 2 γραφεία και 7 διαμερίσματα στη Λάρισα.
Στην ανακοίνωση του Κινήματος, μεταξύ άλλων, τονίζονται τα εξής: "Ο αγώνας για την υπεράσπιση της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών δεν τελείωσε. Ότι και να κάνει η κυβέρνηση και οι εντολείς της θα μας βρίσκει απέναντί της, και από την 21η Φεβρουαρίου που θα υπάρχουν μόνο οι ηλεκτρονικοί, εμείς δεν θα υποστείλουμε τη σημαία, ούτε και θα ξαναγυρίσουμε στον καναπέ μας.
Επί πλέον κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε ότι: Οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι Εφετείων Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Λάρισας, Κρήτης, Ναυπλίου, Κέρκυρας Ιωαννίνων και Θράκης Διαχωρίζοντας τη θέση τους από το Σύλλογο Συμβολαιογράφων Αθηνών -Δωδεκανήσου εξέδωσαν δελτίου τύπου που ανάμεσα στα αλλά φέρνει τους συμβολαιογράφους της επαρχίας να διεκδικούν: επαναφορά της νομιμότητας στη διαδικασία διεξαγωγής των πλειστηριασμών και ορθή νομοθέτηση περί των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, διότι η ισχύουσα νομοθεσία όπως σημειώνουν έχει ασάφειες και ατέλειες, που θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη διαδικασία.
Καλούμε την Πολιτεία να μεριμνήσει με τις αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις, πλέον των μέχρι σήμερα προβλεπόμενων, για την προστασία των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, οι οποίοι υπό τις παρούσες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες κινδυνεύουν να απολέσουν την κατοικία τους, η οποία είναι πλέον έκθετη σε αναγκαστική εκτέλεση και για οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο."