Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού μετήχθη ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, ο οποίος συνελήφθη τον Οκτώβριο από την Αντιτρομοκρατική κατηγορούμενος ως δράστης της αποστολής παγιδευμένων δεμάτων σε Ευρωπαίους αξιωματούχους και στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Μάρτιο και τον Μάιο του 2017.
Επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα μεταφέρθηκε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στην Αθήνα από τις φυλακές Λάρισας όπου κρατείτο και έκτοτε παραμένει τρόφιμος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Αστυνομικοί που τους προηγούμενους μήνες μετείχαν στην έρευνα για την ταυτοποίηση και σύλληψή του αντιμετωπίζουν με προβληματισμό και καχυποψία τη μετακίνησή του από τη Λάρισα στην Αττική. Διευκρινίζουν ότι με διάφορα τεχνάσματα κρατούμενοι για τρομοκρατία πετυχαίνουν τη μεταγωγή τους στον Κορυδαλλό, για να απολαμβάνουν προνόμια, όπως π.χ. η δυνατότητα φοίτησης στο ΙΕΚ της φυλακής κ.ο.κ. Η υπεράσπιση του 29χρονου, ωστόσο, κάνει λόγο για «κλονισμό της ψυχικής υγείας» του νεαρού λόγω της σύλληψής του και διευκρινίζει ότι έχει ζητηθεί η εξέτασή του από ψυχίατρο ώστε, εάν κριθεί αναγκαίο, να του χορηγηθεί θεραπεία.
Ο Γιαγτζόγλου συνελήφθη τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου ενώ έβγαινε από σπίτι - κρησφύγετο στην οδό Αλκαμένους. Σε τρία σακίδια, ένα τσαντάκι μέσης και μια σακούλα σκουπιδιών αστυνομικοί βρήκαν πλαστές ταυτότητες, πιστόλια, τάπερ με εκρηκτικά, πυροκροτητές και έναν υπολογιστή. Ολα τα ευρήματα έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξερεύνηση, δίχως τα αποτελέσματα της διαδικασίας να έχουν ακόμη γίνει γνωστά. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του συσχετίζοντας γενετικό αποτύπωμα που είχε βρεθεί σε ένα από τα δέματα-βόμβες, με ορφανό δείγμα DNA που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί σε προηγούμενη σύλληψη του Γιαγτζόγλου, για συμμετοχή σε επεισόδια στο Πολυτεχνείο το 2011. Ο 29χρονος, πάντως, φέρεται να αρνείται την εμπλοκή του στην αποστολή των τρομο-δεμάτων και ισχυρίζεται ότι η ανάμειξή του στην υπόθεση συνίσταται στο ότι είχε δεχθεί να αποθηκεύσει τα όπλα και εκρηκτικά που βρέθηκαν στην κατοχή του.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ