Τον καθηγητή Δημογραφίας κ. Βύρωνα Κοτζαμάνη επισκέφτηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων Νίκος Γαμβρούλας, μαζί με τους υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους της «Ορμής Ανανέωσης», Βαγγέλη Αποστολάκη και Γιώργο Νταφόπουλο.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση περί Δημογραφικού προβλήματος, ένα πρόβλημα που εξελίσσεται σε βόμβα για την χώρα, καθώς όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν η μείωση του πληθυσμού της χώρας, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη γήρανση των κατοίκων της, οδηγούν σε ολέθριες συνέπειες για την πατρίδα μας.
Ο Νίκος Γαμβρούλας μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Ορμή Ανανέωσης συγκροτήθηκε τόσο για το σήμερα όσο και για το αύριο των κατοίκων της πόλης μας. Σκοπός μας είναι η εξεύρεση λύσεων όχι μόνο για τα μεγάλα προβλήματα του σήμερα, αλλά και η αντιμετώπιση προβλημάτων που διαφαίνονται και οδηγούν την κοινωνία μας σε καταστροφή! Το Δημογραφικό πρόβλημα, αν δεν περιοριστεί τότε οι συνέπειες του θα είναι ολέθριες για την πατρίδα μας.
Από την πρώτη ημέρα θέσαμε το ζήτημα του Δημογραφικού προβλήματος πολύ ψηλά στην ατζέντα μας και σήμερα είμαστε εδώ να συζητήσουμε τις προτάσεις μας για αυτό το μεγάλο ζήτημα.
Οι προτάσεις μας στοχεύουν: Α) Στην στήριξη των νέων ζευγαριών, των τριτέκνων και των πολυτέκνων με την ολοκληρωμένη παρέμβαση που παρουσιάσαμε «Λάρισα, πόλη φιλική στα παιδιά και τους γονείς», που περιγράφει το πως η πόλη μας μπορεί να προσφέρει όλες τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες που θα στηρίξουν ουσιαστικά αυτές τις οικογένειες.
Β) Στην παραμονή των νέων στην πόλη μας αλλά και τον επαναπατρισμό όσων έχουν φύγει στο εξωτερικό, μέσω της ουσιαστικής ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας, με μια σειρά ενεργειών όπως η παροχή κινήτρων, η υποστήριξη, η ενημέρωση, η προώθηση αλλά και η χρηματοδότηση σε ορισμένες περιπτώσεις όσων θέλουν να επιχειρήσουν και να δημιουργήσουν.
Γ) Στην ανάπτυξη επιπλέον υποδομών, με σκοπό την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας και ψυχαγωγίας στην Τρίτη ηλικία»
Ο Κ. Κοτζαμάνης από τη μεριά του δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός οτι νέοι άνθρωποι ανησυχούν αυθεντικά και αναζητούν λύσεις για αυτό το μεγάλο πρόβλημα, τονίζοντας πως οι παρεμβάσεις που συζητήθηκαν είναι ικανές να βελτιώσουν σε πολύ σημαντικό βαθμό την άσχημη κατάσταση που διαμορφώνεται.