Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας  την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 μαθητές του Α Λυκείου Ελασσόνας καθώς και Ολλανδοί μαθητές  σχολείου της πόλης Handenvaic, στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS με θέμα "Μαρτυρίες για τον β' παγκόσμιο πόλεμο Ολλανδία -Φιλανδία-Πολωνία-Ελλάδα".        
Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτηρίου και τα εκθέματα του, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον ,από τον πρόεδρο του συλλόγου "Φίλοι του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας" Γιάννη Μπελά .  

Ξεναγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου από την Στέλλα Χατζηαποστόλου και Κατερίνα Εμμανουήλ.  Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία του του γνωστού Αντιστασιακού και δημοσιογράφου κ. Λάζαρο Αρσενίου, απο τον οποίο οι μαθητές πήραν συνέντευξη ,για την οργάνωση και την δράση του ΕΑΜ στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.  Επίσης ο κ. Λαζαρος Αρσένιου κατέθεσε προσωπικές μαρτυρίες που αφορούσαν την δύσκολη καθημερινότητα που έζησε ο Ελληνικός Λαός κατά την διάρκεια της κατοχής 1941-1944. 
Ακλούθησε κ κ. Στεφανος Μισταράς ο οποίος αναφέρθηκε στην Αντιστασιακή δράση του πατέρα του Ευθυμίου Μισταρα.  Επιβλεποντες και συνοδοι των μαθητων ηταν ο υποδ/ντης του Α Λυκείου Ελασσόνας και πρόεδρος του "Συλλόγου οικογενειών θυμάτων ολοκαυτώματος Δομενίκου" κ. Στάθης Ψωμιάδης και κ. Μαρία Ζδρένια καθηγήτρια αγγλικών η οποία έκανε και την παράλληλη μετάφραση.  

Τους Ολλανδούς μαθητές συνόδευαν η Εline και Maiene Westerhout.