Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας επισκέφτηκε o Ελληνοαμερικανός    Ομοσπονδιακός Δικαστής στο Τενεσί  κ. Thomas Varlan, ο οποίος διατελεί ενεργό μέλος της ελληνικής ομογένειας. Ο ίδιος έχει καταγωγή από την Ραψάνη καθώς  ο παππούς του  ο Αθαν. Βλαχοστέργιος, ακαδημαϊκός, ήταν από εκεί.

Κατά την επίσκεψη ο κ. Varlan ξεναγήθηκε στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου από την Υπεύθυνη κ, Φανή Καλοκαιρινού, βλέποντας όψεις του αγροτικού και αστικού πολιτισμού στη Θεσσαλία (19ος – α’ μισό 20ού αι.), μέσα από αναπαραστάσεις ενδεικτικών τύπων θεσσαλικών κατοικιών καθώς και παραδοσιακών και επιστημονικών εργαστηρίων από τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή. Έτσι, απέκτησε μια εικόνα για τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή πριν και μετά την προσάρτηση της Θεσσαλίας στο νεοελληνικό κράτος (1881).

Επίσης, περιηγήθηκε στην περιοδική έκθεση «Τέχνης Υφαντουργήματα», βλέποντας θεσσαλικά υφαντά σε συνομιλία με εικαστικά έργα γνωστών καλλιτεχνών εμπνευσμένα από τον παραδοσιακό βίο.

Τον Κ. Varlan συνόδευαν οι συγγενείς του κύριοι  Κώστας Βασβατέκης, Πρόεδρος του Συλλόγου των Βλατσιωτών και Γιάννης Βασβατέκης.

Στην επίσκεψη παρέστησαν  ο εντεταλμένος για το Μουσείο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Τσιλιμίγκας και η Πρόεδρος του Συλλόγου  κ. Εύη Παπαχατζοπούλου.