Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δημιουργίας οι Λαρισαίοι εικαστικοί Μελάς Καραγιάννης και Μιχαήλ Βακαλούλης (Vakas) ξανασυναντιόνται κάτω από μια θεματική έκθεση.

Η έκθεση φέρει τον τίτλο νόμιμες ανομίες και αποτελείται από έργα ζωγραφικής σε καμβά και hardboard και θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 στο Barton Rehearsal and Stage, Κωνσταντινουπόλεως 42 στο Γκάζι στις 19:00.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Κατερίνα Λιαποπούλου.

Η παρουσίαση ενός προτύπου και μιας εικαστικής οντότητας επάνω σε μια επιφάνεια αναδεικνύει ένα αποτέλεσμα μιας φιγούρας που εσωκλείει αποδομημένα κομμάτια των χρωστικών επεξεργασιών των καλλιτεχνών.

Η ανθρώπινη μορφή παίρνει σάρκα και οστά και τίθεται γυμνή η καλυμμένη μέσα από την ταυτότητα των δύο εικαστικών. Η παρουσίαση αυτή ταυτίζεται πολλές φορές με τον καθένα μας και εξυπηρετεί τον αποκλεισμό της εσωστρέφειας μέσα από μια εικονογράφηση που φέρει εμπειρίες και χαρακτηριστικά γνωρίσματα.

Οι δύο καλλιτέχνες με διαφορετικά χαρακτηριστικά μοτίβα επηρεάζονται και ταυτίζονται συνάμα σε μια θεματική ενότητα που πολλές αντιθέσεις και γνωρίσματα αλληλοϋποστηρίζονται.

O Μελάς Καραγιάννης γεννημένος στην Τσεχία μεγάλωσε στη Λάρισα. Τα μαθήματα ζωγραφικής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου το 1998,  επηρέασαν και καθοδήγησαν πολύ την εικαστική του πορεία, ενώ η παρακολούθηση μαθημάτων σχεδίου με τον καθηγητή Φίλιππο Μάνο στη Θεσσαλονίκη και μαθημάτων  χαρακτικής στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ. Ι . Κατσίγρα ολοκλήρωσαν την ταυτότητα του.

Έργα του βρίσκουμε σε πολλές ιδιωτικές συλλογές και δημόσιες με αναφορές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και στο Εξωτερικό. melas-art.blogspot.com

Ο Μιχαήλ Βακαλούλης (Vakas) γεννημένος στον Πειραιά μεγάλωσε στη Λάρισα. Είναι απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών του Βελγίου, τμήματος ζωγραφικής και το πέρασμα του από τα τμήματα χαρακτικής και αγιογραφίας, ολοκλήρωσαν την εικαστική του ταυτότητα.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις με αναφορά στον Ιανό, Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Γ.Ι Κατσίγρα,  Ρώ, Albatross Μόσχα ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές σε διάφορες χώρες.

Έργα του βρίσκουμε σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές καθώς και σε εξώφυλλα πολλών βιβλίων.vakasgreece.com