Στις εγκαταστάσεις του κατασχεμένου Gaea Life Style Center, της πρώην ΕΑΣ Λάρισας, μεταφέρονται από τον προσεχή Μάιο τα γραφεία των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Λάρισας που σήμερα στεγάζονται στην οδό Ασκληπιού.

Το σχετικό μισθωτήριο συμβόλαιο έχει διάρκεια εννέα ετών, με δυνατότητα ανανέωσης άλλων τριών, και υπογράφηκε χθες από τον διευθυντή του ΙΚΑ Λάρισας Γιώργο Σταυροθεώδορο και τους εκκαθαριστές της ΕΑΣ Νίκο Γκαμπλιά και Βασίλη Κούτα.

Το ακριβές ύψος του τιμήματος δεν έγινε γνωστό αλλά είναι περίπου 30% φθηνότερο από το σημερινό. Η επιλογή είναι καθόλα συμφέρουσα για το ασφαλιστικό Ταμείο καθώς αποκτά σύγχρονους χώρους γραφείων 2.400 τ.μ. έναντι 1.400 που διαθέτει σήμερα. Επιπλέον κερδισμένο είναι και το Ελληνικό δημόσιο καθώς τα μισθώματα θα συμψηφίζονται με τις οφειλές της πρώην ΕΑΣ Λάρισας.

Η μεταφορά του ΙΚΑ στην Φιλιππούπολη, σε συνδυασμό με εκείνη της Ά ΔΟΥ που ήδη λειτουργεί στο κτήριο, θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στα ακίνητα της περιοχής λόγω της ραγδαίας αύξησης του μεταφερόμενου πληθυσμού στην περιοχή. 

Με πληροφορίες από Ελευθερία (Γιώργος Νούλης)