Το Επιμελητήριο Λάρισας επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων Νίκος Γαμβρούλας, μαζί με τα μέλη του συνδυασμού “Ορμή Ανανέωσης” Αχιλλέα Λώλο και Γιώργο Νταφόπουλο. Το κλιμάκιο της νέας Δημοτικής Κίνησης έγινε δεκτό από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρη Γιαννακόπολο, τον Ά Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Παπαλέξη, τη Γενική γραμματέα του Επιμελητηρίου κα. Καλλιόπη Τζίκα, τον υπεύθυνο ΚΕΥΠΥΞ κ. Γεώργιο Τσιαπλέ και τον υπεύθυνο ΓΕΜΗ κ. Ιωάννη Ζησάκη.
Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του συνδυασμού "στην συνάντηση συζητήθηκαν οι αναγκαίες πολιτικές και δράσεις που σχεδιάζει το Επιμελητήριο με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την προώθηση της παραγωγής αλλά και την ενίσχυση του τουρισμού στην πόλη της Λάρισας και τις οποίες ο Δήμος οφείλει να ενισχύσει με κάθε δυνατότητα.
Ο Ν. Γαμβρούλας τόνισε τα εξής: «Από την πρώτη ημέρα θέσαμε το ζήτημα της επιχειρηματικότητας των νέων, της προώθησης των τοπικών προϊόντων, αλλά και της ενίσχυσης της τουριστικής ταυτότητας της πόλης μας. Προτείναμε συγκεκριμένες δράσεις που μπορεί να πραγματοποιήσει ο Δήμος και τονίσαμε την αναγκαιότητα της συνεχούς συνεργασίας του Δήμου με το Επιμελητήριο, με σκοπό τη δρομολόγηση των παραπάνω. Η δουλειά ενός Δήμου όπως εμείς τον πιστεύουμε δεν είναι μόνο να μαζεύει τα σκουπίδια, να φροντίζει για την αποχέτευση και να πεζοδρομεί.
Θεωρούμε πως ένας ισχυρός Δήμος σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε η πόλη μας να γίνει ο τρίτος πόλος ανάπτυξης της χώρας! Και αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωρίς επιχειρηματικότητα και παραγωγή. Όπως και χωρίς Πανεπιστήμιο, έρευνα και καινοτομία.
Κάναμε από την αρχή γνωστές τις προτάσεις μας και μιλήσαμε για ανάπτυξη θερμοκοιτίδων επιχειρήσεων, παροχή δωρεάν χώρου φιλοξενίας για την έναρξη επιχειρήσεων σε πτυχιούχους και επιτηδευματίες (incubators), μηδενικά δημοτικά τέλη για τα πρώτα χρόνια έναρξης μιας επιχείρησης, ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων, πιστοποίηση τοπικών προϊόντων, προώθηση τοπικών προϊόντων με την λογική της ενιαίας ταυτότητας, ενίσχυση του θεματικού τουρισμού, αναβάθμιση των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της πόλης με σκοπό την προσέλκυση νέων επιστημόνων κτλ.
Με ιδιαίτερη χαρά βλέπουμε και τις άλλες δημοτικές παρατάξεις (έστω από εύλογο εκλογικό ενδιαφέρον), να μιλούν για πρώτη φορά για αυτά τα θέματα που εμείς βάζουμε στο τραπέζι από την αρχή της προσπάθεια μας».
Από την πλευρά του ο κ.Γιαννακόπουλος, αφού εξέφρασε την άποψη πως είναι πολύ σημαντικό αλλά και ενθαρρυντικό νέοι άνθρωποι να ενεργοποιούνται και να συμμετέχουν ενεργά στα Δημοτικά πράγματα, τόνισε πως ο Δήμος θα πρέπει επιτέλους να συμπράξει με το Επιμελητήριο, πράγμα που το Επιμελητήριο επιθυμεί και προωθεί, με κοινό στόχο την επιδίωξη προϋποθέσεων ανάπτυξης της πόλης μας. Επεσήμανε την αναγκαιότητα η κοινωνία να γίνει πιο φιλική προς την επιχειρηματικότητα και την αντίληψη περί του επιχειρείν και τόνισε την σημασία της αξιοποιήσης του ανθρώπινου δυναμικού (και κυρίως των υπερπροσοντούχων νέων) τόσο σε δημοτικές όσο και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, της ανάπτυξης clusters ώστε μέσα από τις συνέργειες να δημιουργείται υπεραξία προϊόντων και υπηρεσιών, της ενίσχυσης του μάρκετιγκ των τοπικών προϊόντων, της «αντιγραφής» καλών πρακτικών άλλων κοινωνιών, της ενίσχυσης του θεματικού τουρισμού, αλλά και της σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την αγορά.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή, μιας και θεωρούν αναγκαία την εντατική συνεργασία τους."