Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο ΕΚΑΒ Λάρισας ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ.Νίκος Παπαδόπουλος. Κατά την επίσκεψη συναντήθηκε με την νέα Προϊσταμένη Διεύθυνσης στο Παράρτημα ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, κα Αυγέρη Βασιλική η οποία ανέλαβε τα καθήκοντα της τον περασμένο Ιανουάριο.
Τη συζήτηση που ακολούθησε μονοπώλησαν σοβαρά θέματα που αφορούν την λειτουργία του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και συγκεκριμένα την σωστή κατανομή προσωπικού με την στελέχωση όλων τον τομέων στην Θεσσαλία, την κατάσταση του στόλου του ΕΚΑΒ καθώς κάποια ασθενοφόρα είναι παλαιωμένα, παρουσιάζουν βλάβες και δεν ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις των περιστάσεων και επιπλέον την ανάγκη για εύρεση ενός χώρου ο οποίος, σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρισας, να χρησιμεύει ως συνεργείο του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, εξοικονομώντας χρήματα και χρόνο.
Από την πλευρά του ο κ.Παπαδόπουλος, αφού συνεχάρη την κα Αυγέρη για την ανάληψη των καθηκόντων της, δεσμεύτηκε να προωθήσει τα ζητήματα που τέθηκαν στους αρμόδιους φορείς λέγοντας ότι οφείλουμε να εντρυφήσουμε στα τοπικά ζητήματα και να σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται. Επιπρόσθετα, ο βουλευτής αναφέρθηκε στην τωρινή κατάσταση του ΕΚΑΒ, η οποία είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν καθώς επιχειρείται σωστή διαχείριση πόρων και προσωπικού, τονίζοντας ότι οι προσλήψεις 400 διασωστών και 100 διοικητικών μπορούν να βελτιώσουν αρκετά την κατάσταση. Τόνισε τέλος, ότι η κυβέρνηση αυτή αντικατοπτρίζει την αριστερή της νοοτροπία στις προσπάθειες που καταβάλλει για την ενίσχυση του τομέα της υγείας και της ποιότητας παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες.