Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας συμμετέχοντας στον εορτασμό «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς» προγραμματίζει θεματικές ξεναγήσεις σε επιλεγμένες ενότητες της μόνιμης έκθεσης του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και συγκεκριμένα α) στην ενότητα των λατρειών ελληνιστικών-ρωμαϊκών χρόνων, όπου θα τονιστεί η ποικιλομορφία και η ανεκτικότητα των διαφόρων θρησκευτικών πεποιθήσεων σε αντιπαράθεση με τους κατά καιρούς διωγμούς των πρώτων χριστιανών και β) στην ενότητα της περιόδου της οθωμανικής κυριαρχίας, όπου θα παρουσιαστεί η πολυπολιτισμικότητα της περιοχής με περιόδους ανεκτικότητας αλλά και βίας.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα Παρασκευή και ώρα 9 το πρωί, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας θα υποδεχθεί τα προσφυγόπουλα με τους γονείς τους που φιλοξενούνται σε δομές του Δήμου Λαρισαίων και στη συνέχεια μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Λάρισας. Θα συμμετάσχει εθελοντικά το θεατρικό εργαστήρι Λάρισας «Δίχως Ωμέγα» της Κωνσταντίνας Αγγελούλη.

Οι θεματικές ξεναγήσεις θα επαναληφθούν για το κοινό το πρωί της Κυριακής, 25 Σεπτεμβρίου. Αύριο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας στο χώρο ανάμεσα στη βασιλική του Αγίου Αχιλλίου και το Μπεζεστένι. Της εκδήλωσης θα προηγηθεί ξενάγηση στα μνημεία της πλατείας Λαμπρούλη από αρχαιολόγους της Υπηρεσίας.