Στο αρχείο τέθηκε, σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, η υπόθεση του δυστυχήματος που είχε σημειωθεί στις 14 Ιανουαρίου 2016 σε ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση έξω από τη Λάρισα και στο οποίο είχε βρει τον θάνατο ο επιχειρηματίας Βασίλειος Γαρυφάλλου, σύζυγος της πρώην προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου Ιωάννας Καντά.
Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, βάσει του άρθρου 47 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα με το οποίο «ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών εξετάζει την έγκληση που έλαβε και αν κρίνει ότι αυτή δεν στηρίζεται στον νόμο ή είναι προφανώς αβάσιμη στην ουσία της ή ανεπίδεκτη δικαστικής εκτίμησης, την απορρίπτει με διάταξη, η οποία περιλαμβάνει συνοπτική αιτιολογία.

Ο εγκαλών έχει δικαίωμα να λάβει γνώση και αντίγραφο της διάταξης». Επίσης «αν ενεργήθηκαν προκαταρκτική εξέταση ή ανακριτικές πράξεις, κατά το άρθρο 243 παρ. 2, ή ένορκη διοικητική εξέταση και ο εισαγγελέας κρίνει ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για την κίνηση της ποινικής δίωξης, ενεργεί όπως στην προηγούμενη παράγραφο».

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, στην εισαγγελική διάταξη αναφέρονται οι λόγοι που τέθηκε η υπόθεση στο αρχείο, όπως μεταξύ άλλων ότι ο εκλιπών οδηγός του ΙΧ φέρεται να είχε παραβιάσει την προτεραιότητα και να μην είχε δείξει την προσοχή που έπρεπε στη σήμανση στην ισόπεδη διάβαση, ενώ το τρένο κινούταν με κανονική ταχύτητα.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν οι δύο μηχανοδηγοί του ΟΣΕ. Ο 47χρονος επιχειρηματίας Βασίλης Γαρυφάλλου, είχε βρει οικτρό θάνατο, όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, συγκρούστηκε με αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα – Βόλος Το δυστύχημα είχε συμβεί σε αφύλακτη διάβαση, στο ύψος του Πλατυκάμπου, έξω από τη Λάρισα.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να σφηνωθεί κυριολεκτικά κάτω από το τρένο, που ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα μετά. Ο 47χρονος οδηγός είχε χάσει τη ζωή του ακαριαία. Η αμαξοστοιχία είχε ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα από το σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας με προορισμό τον Βόλο.
Ο άτυχος επιχειρηματίας, πατέρας δύο παιδιών, ταξίδευε από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη, όπου διατηρούσε επιχείρηση στον χώρο των υαλοπινάκων από το 1980.

e-thessalia.gr