Το δρόμο της υλοποίησης παίρνουν δυο ιδιαίτερα σημαντικά κτιριακά έργα που αφορούν το Δήμο Λαρισαίων. Πρόκειται για την κατασκευή νέου διδακτηρίου για το 24ο Δημοτικό Σχολείο που θα ανεγερθεί στην συνοικία της Τούμπας καθώς και η συντήρηση, ανακαίνιση και επανάχρηση του κτιρίου «Κονάκι Αβέρωφ» στην συνοικία της Νέας Πολιτείας.
Και τα δυο κτίρια θα χρηματοδοτηθούν από τον πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών “Φιλόδημος”
Ειδικότερα, η ανέγερση του διδακτηρίου του 24ου Δημοτικού Σχολείου στην συνοικία της Τούμπας, είναι το πρώτο έργο κατασκευής σχολείου, σε όλη τη χώρα, που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» μe χρηματοδότηση 4,23 εκατ. ευρώ,  όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης.
Tονίζεται ότι μετά από ενέργειες της δημοτικής αρχής του Απόστολου Καλογιάννη, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Τούμπας, μπήκε στο δρόμο της υλοποίησης.
Το διδακτήριο θα ανεγερθεί (επί των οδών Ναού και Ανωνύμων) με 10 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα εκδηλώσεων και γυμναστήριο, αίθουσες για μαθήματα φυσικής, χημείας, πληροφορικής, καλλιτεχνικών, γραφεία διδασκόντων, βιβλιοθήκη κ.α.
Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της δημοτικής αρχής για υποβολή φακέλου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» για την ανακαίνιση και επανάχρηση του κτιρίου «Κονάκι Αβέρωφ», με προϋπολογισμό 4,5 εκατ. ευρώ. Αναμένεται η απόφαση του υπουργείου για ένταξη του έργου στο πρόγραμμα και θα ακολουθήσει η προκήρυξη του έργου.
Στόχος του Δήμου Λαρισαίων είναι η μετατροπή του κτιρίου σε κυψέλη πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή, ενώ σημειώνεται πως ο Δήμος έχει υλοποιήσει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών για την επανάχρηση του κτιρίου.