Την πόλη και χωριά της Επαρχίας Φαρσάλων επισκέφθηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ.Γεώργιος Στεργίου το απόγευμα του Σαββάτου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Ν. Λάρισας Ν.Δ. κ.Χρήστο Καπετάνο.

Αρχικά, ο κ.Στεργίου συναντήθηκε στο δημαρχείο των Φαρσάλων με τον Δήμαρχο κ.Ιορδάνη Εσκίογλου, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούσαν την πρόσφατη καταστροφική θεομηνία και την έως τώρα αντιμετώπιση των συνεπειών της.

Κατόπιν, επισκέφθηκαν τα χωριά Ευϋδριο και Βασιλί στη Δημοτική Ενότητα Ενιππέα, όπου είχαν χρήσιμες συναντήσεις με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Νικόλαο Γούσιο και Γεώργιο Μπόγκα αντίστοιχα. Οι πρόεδροι ενημέρωσαν τον κ.Στεργίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Δημοτική Ενότητα Ενιππέα, τόσο στην αποκατάσταση κατεστραμένων οικιών και αποθηκών όσο και στην ανάγκη μιάς γενναίας οικονομικής ενίσχυσης των χωραφιών που καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας της Π.Ε. επισκέφθηκε την κατεστραμμένη γέφυρα στο δρόμο Διλόφου-Φαρσάλων, όπου και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Απόστολο Ρεντινόπουλο ενώ τέλος επισκέφθηκε το Ναρθάκιο και τον οικισμό Καστράκι, όπου ενημερώθηκε απ' τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αθανάσιο Λελεντζή για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα χωράφια από την παράσυρση του χώματος και του εδάφους, την διάνυξη χαντακιών από το νερό μέσα στα χωράφια και τις καταστροφές σε λάστιχα ποτίσματος και πομώνες

Ο κ. Στεργίου ανέφερε ότι η σημερινή του παρουσία αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας ότι θα σταθεί αρωγός των ανθρώπων που επλήγησαν από την καταστροφική θεομηνία. Τόνισε τα γρήγορα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης στην καταγραφή των ζημιών και δεσμεύτηκε ότι η Νέα Δημοκρατία  θα είναι παρούσα στα Φάρσαλα και στις άλλες πληγείσες περιοχές, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς αυτής κατάστασης.

Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας Χρήστος Καπετάνος ανέφερε χαρακτηριστικά « Η επίσκεψη του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας στα Φάρσαλα και στα χωριά της Επαρχίας, δεν αποτελεί φωτογραφικό στιγμιότυπο. Είναι μια ειλικρινής κίνηση της Νέας Δημοκρατίας σε πολύ υψηλό επίπεδο, που δείχνει το ενδιαφέρον της Παράταξης για την ανασύσταση του Πρωτογενούς Τομέα στο θεσσαλικό κάμπο.

Αναφέραμε, τόσο εγώ όσο και ο Δήμαρχος Φαρσάλων στον κ.Στεργίου την αδήριτη ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή φραγμάτων στη Θεσσαλία, με κορυφαίο το φράγμα της Σκοπιάς.

Η Επαρχία Φαρσάλων και η ευρύτερη περιοχή, για να επιβιώσουν χρειάζονται την άμεση δρομολόγηση της μελέτης και κατόπιν της κατασκευής αυτού του μεγάλου αντιπλημμυρικού, αρδευτικού και υδρευτικού έργου.

Ευχαριστούμε τον κ.Στεργίου για την αμέριστη κατανόηση και βοήθειά του»

Στις συναντήσεις παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων κ.Κώστας Δαμιανός, η αντιδήμαρχος κα Σοφία Χατζηπλή, τα Μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ.κ.Νινίκας και Τσιλιάκος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας κ.κ. Κουρδής, Γκατζόγιας, Καλτσογιάννη, Μανδραβέλη, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας Φαρσάλων κ.κ.Βαρακλιώτης και Πιτσιάβα καθώς και στελέχη της τοπικής ΔΗΜ.Τ.Ο.