Ρεκόρ δεκαετίας, νέων συνδέσεων φυσικού αερίου, καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο του 2018 στη Θεσσαλία και στη Θεσσαλονίκη, από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, οι οποίες ανήλθαν συνολικά σε πάνω από 3.500, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 72 % συγκριτικά με το περσινό έτος, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας κ. Λεωνίδα Μπακούρα, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Ελευθερία» και στη Λένα Κισσάβου για τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας, την επέκταση του δικτύου και στους δήμους του νομού Λάρισας.

Ο κ. Μπακούρας αναφέρει ότι σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας υπάρχουν περίπου 93.000 καταναλωτές αερίου, με το υφιστάμενο δίκτυο να εκτείνεται στους Δήμους: Λαρισαίων, Βόλου, Τρικκαίων, Καρδίτσας, Αλμυρού, Κιλελέρ, Φαρσάλων, Ρήγα Φεραίου και έπεται συνέχεια.

Σχεδιάζεται η επέκταση του Δικτύου την περίοδο 2018-2022, στις υφιστάμενες και σε νέες περιοχές στη Θεσσαλία, επέκταση που θα γίνει μέσω δικτύου αγωγών και με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) που θα εξυπηρετεί τις απομακρυσμένες από το Δίκτυο περιοχές.

Αναλυτικότερα: «Για την περίοδο 2018-2022, προβλέπεται η κατασκευή 369 χλμ νέου Δικτύου χαμηλής και μέσης πίεσης, από τα οποία 169 χλμ αντιστοιχούν σε περιοχές της Θεσσαλίας», υποστηρίζει ο ίδιος, τονίζοντας ότι «πρόκειται για μια επένδυση ύψους 101 εκατ. ευρώ, συνδέοντας περισσότερους από 60.000 νέους καταναλωτές, εκ των οποίων τα 38,3 εκατ. ευρώ προορίζονται για την περιοχή της Θεσσαλίας».

thessaliaeconomy.gr