Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής, Πειθαρχικού Συμβουλίου και Εκπροσώπων στην Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ.
Η ψηφοφορία θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου (28ης Οκτωβρίου 43, όροφος), θα αρχίσει με την ανατολή του ηλίου και θα λήξει με τη δύση του.
Η κατάθεση υποψηφιοτήτων λήγει την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 24:00. Υποψήφιο μέλος του Διοικητικού συμβουλίου δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και υποψήφιο μέλος Πειθαρχικού Συμβουλίου ή της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Δικαίωμα ψήφου έχουν οι γιατροί που θα τακτοποιηθούν οικονομικά μέχρι το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, ώρα 24:00.
Για το Δ.Σ. εκλέγονται 13 μέλη, για την Εξελεγκτική Επιτροπή 3 μέλη, για το Πειθαρχικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος και 6 τακτικά μέλη (επίσης ο Αντιπρόεδρος και 6 αναπληρωματικά μέλη), ενώ για την Γ.Σ. του Π.Ι.Σ. εκλέγονται 10 εκπρόσωποι.
Ο υποψήφιος Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, καθώς και τα μέλη, απαιτείται να έχουν ασκήσει το επάγγελμα τουλάχιστον είκοσι (20) έτη, στον ίδιο ή άλλο Ιατρικό Σύλλογο.
Οι υποψήφιοι εκπρόσωποι στην Γ.Σ. του Π.Ι.Σ. πρέπει να έχουν διατελέσει μέλη σε Ιατρικό Σύλλογο τουλάχιστον ένα χρόνο πριν την υποβολή της υποψηφιότητάς τους.
Όλοι οι υποψήφιοι σε όλα τα ψηφοδέλτια χρειάζονται σταυρό προτίμησης, εκτός από τον υποψήφιο Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου.