Το Δ.Σ. του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λάρισας, εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών στην Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές της χώρας, που έχουν στο στόχαστρό τους να σταματήσουν την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε, του μεγάλου κεφαλαίου με τις οποίες οδηγούνται σε φτωχοποίηση και στο ξεκλήρισμα πολλές δεκάδες χιλιάδες μικροί αγρότες.

Όπως χτυπιέται η εργατική τάξη από την καπιταλιστική κρίση, τα μνημόνια και τα βάρβαρα ταξικά μέτρα που υλοποιεί η συγκυβέρνηση, χτυπιέται και η φτωχή αγροτιά. Με τα χαράτσια, τους δυσβάσταχτους φόρους στο εισόδημα, στα χωράφια, τον αντιασφαλιστικό νόμο, την αύξηση του κόστους παραγωγής, την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, θα έχουν ως συνέπεια να μειωθεί ακόμα περισσότερο το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και θα οδηγήσει σημαντικό τμήμα τους στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα. Χιλιάδες αγρότες παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αφού δεν έχουν να πληρώσουν εισφορές στον ΟΓΑ, όπως και οι οικοδόμοι δεν έχουν τα απαιτούμενα ένσημα για την θεώρηση βιβλιαρίων.
Ταυτόχρονα οι μικροί αγρότες-κτηνοτρόφοι βλέπουν το κόστος παραγωγής να αυξάνει και να πουλάνε την παραγωγή τους κάτω από το κόστος παραγωγής για να αυξάνουν τα κέρδη τους έμποροι, βιομήχανοι και εισαγωγείς τόσο σε βάρος των αγροτών-κτηνοτρόφων όσο και της λαϊκής κατανάλωσης, αφού οι εργαζόμενοι τα φτωχά λαϊκά στρώματα αγοράζουμε ακριβά τα προϊόντα.
Επομένως ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας της εργατικής τάξης, ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική με αντιμονοπωλιακούς στόχους πάλης και αιτήματα, με αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να έχουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Το "όλοι για έναν και ένας για όλους" ισχύει για το εργατικό και για το αγροτικό κίνημα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να στηρίξουν τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών.
Μπορούμε με την συμμαχία μας, το κοινό μας αγώνα, να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας εμείς να πάρουμε την εξουσία και να οργανώσουμε την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικρών ΕΒΕ, όχι των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου.
Το κάθε προπαγανδιστικό ψέμα που επιστρατεύει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να χτυπήσει τους εξελισσόμενους αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς και να λειτουργήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός, το διαίρει και βασίλευε, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει. Ο κοινός αγώνας εργατών, μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ θα ανατρέψει τους αντιλαϊκούς στόχους της συγκυβέρνησης, μεγάλου κεφαλαίου, ΕΕ.