Τη στήριξή της στον Ρίζο Κομήτσα εκφράζει η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Ευαγγελία Λιακούλη μετά την υποβολή ένστασης εναντίον του προκειμένου να απωλέσει την έδρα του στο περιφερειακό συμβούλιο και να παραδοθεί αυτή στον πρώτο επιλαχόντα του συνδυασμού.

Στη δήλωσή της αναφέρει τα εξής:

«Ο Ρίζος Κομήτσας  είναι μια εμβληματική προσωπικότητα της αυτοδιοίκησης, ένας δήμαρχος  που συνδέθηκε με τους πολίτες της περιοχής μας, μέσα από την  πολυετή δράση του και τον άοκνο, προσωπικό του αγώνα για τον τόπο μας.

Όλοι όσοι τον γνωρίζουμε από κοντά, έχουμε  να καταθέσουμε βιωματικές εμπειρίες για την ευαισθησία του, την βαθιά ανησυχία του για κάθε συνάνθρωπο και την επιμονή του να επιλύει χρόνια και δυσεπίλυτα προβλήματα.

Μετά την μακρόχρονη πορεία του στον α’ βαθμό της αυτοδιοίκησης, οι πολίτες του νομού μας, τον ανέδειξαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές,  ΠΡΩΤΟ Περιφερειακό Σύμβουλο, με χιλιάδες ψήφους, εκτίμησης και αγάπης.

Ανταποκρίθηκε στην τιμή και την ευθύνη, παρακολουθώντας μέχρι σήμερα στενά όλα τα θέματα του περιφερειακού συμβουλίου και παρεμβαίνοντας σε σοβαρά ζητήματα του τόπου μας.

Ο Ρίζος,  μήνες μετά τις εκλογές και παράλληλα με τα αυτοδιοικητικά καθήκοντά του, αποφάσισε να λάβει το σχήμα της ιεροσύνης, υπηρετώντας την εκκλησία της γενέτειράς του, ως άμισθος κληρικός.

Η θέση του είναι, ότι θέλει να προσφέρει τα πάντα και παντού, πριν φύγει από τη ζωή.

Κι αυτή η κίνησή του, ήταν μια υπέρτατη πράξη αγάπης, για τον Άνθρωπο. Δυστυχώς, αυτό δεν φαίνεται ότι εκτιμήθηκε από όλους. Υποβλήθηκε εναντίον του ένσταση, προκειμένου να απωλέσει την έδρα του και να παραδοθεί αυτή στον πρώτο επιλαχόντα του συνδυασμού.

Δεν θα αναφερθώ ούτε σε εσωτερικές ανακατατάξεις, ούτε σε πολιτικές σκοπιμότητες, ούτε στους υπογράφοντες την ένσταση, που προφανώς συγκεκριμένες επιδιώξεις έχουν.

Νιώθω όμως την ανάγκη να σταθώ στην ηθική διάσταση του θέματος και να πω ότι ο Ρίζος Κομήτσας εκλέχθηκε πολύ πριν γίνει ιερέας και ποτέ δεν εκμεταλλεύθηκε τη θέση του κληρικού, για πολιτική πελατεία. Εκλέχθηκε ως λαϊκός και υπερψηφίστηκε,  γιατί απλά, είναι αυτός που είναι!  Στέκομαι  δίπλα του και στηρίζω αυτή την ώρα τον Ρίζο Κομήτσα.

Είναι για μένα ζήτημα ηθικής τάξεως, γιατί οι εκλογές κερδίζονται στην κάλπη και όχι στα εκλογοδικεία. Θα παρασταθώ στο δικαστήριο, ως νομική συμπαραστάτριά  του.

Δεν έχει υπάρξει σε γνώση μας, ίδια  περίπτωση, που να έχει κριθεί από τα ελληνικά δικαστήρια. Όμως, σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν η ένσταση του επιλαχόντος γίνει δεκτή, η έδρα θα δοθεί από το εκλογοδικείο και όχι από το λαό. Και η ιστορία αυτό θα το καταγράψει. Και κυρίως, ο λαός,  αυτό θα το θυμάται..»