Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας (ΠΟ.Κ.Ε.Λ.), παρ’ όλες τις δυσκολίες που επικρατούν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προχωρά και πλησιάζει στην τελική ευθεία για την έκδοση του 2ου τεύχους, του ετήσιου λογοτεχνικού περιοδικού «ΛεξΩτεχνίες», το οποίο θα είναι αφιερωμένο στο Νίκο Καζαντζάκη και τον Κωνσταντίνο Κούμα, ενώ θα υπάρχει και ειδική αναφορά στον αείμνηστο συνάδελφο και καλλιτέχνη, Αντώνη Γιάγκο.

Το νέο τεύχος κοσμεί στο εξώφυλλο, ένας πίνακας, που δημιουργήθηκε ειδικά για το περιοδικό «ΛεξΩτεχνίες» από το Λαρισαίο ζωγράφο, Μιχάλη Βακαλούλη (Vakas), ο οποίος προσέφερε τον πίνακα πριν λίγες ημέρες στον πρόεδρο του ΠΟΚΕΛ, Αργύρη Γιουρούκη και την αρχισυντάκτρια, Χρύσα Μαστοροδήμου, η οποία συντονίζει την 5μελή Συντακτική Ομάδα του περιοδικού.

Η ομάδα αυτή επιλέγει τα κείμενα, που πλαισιώνουν το κάθε τεύχος, είτε πρόκειται για αδημοσίευτα κυρίως έργα, που προτιμώνται, είτε για δημοσιευμένα.

Το περιοδικό «ΛεξΩτεχνίες» περιλαμβάνει κυρίως ποιήματα, διηγήματα, άρθρα γενικού ενδιαφέροντος, αφιερώματα σε καταξιωμένους λογοτέχνες, ζωγραφική, ενώ καταγράφει συνολικά και τις δράσεις του Συλλόγου.

Το περιοδικό είναι συνδρομητικό και συμμετέχουν σ’ αυτό, εκπαιδευτικοί, μέλη του ΠΟΚΕΛ και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, με αναγνωρισμένο λογοτεχνικό και άλλο έργο (ζωγραφική, φωτογραφία, γλυπτική, κ.α.).

Για πληροφορίες και όποιον ενδιαφέρεται στο e-mail: pokel.larisas@gmail.com ή στη σελίδα του ΠΟΚΕΛ στο fb.