«Ενώνουμε δυνάμεις ενάντια στη λιτότητα- ανεργία και υπερφορολόγηση» είναι το σύνθημα των Κοινωνικών Φορέων ενόψει της αυριανής 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ.

Στο πλαίσιο της αυριανής απεργιακής συγκέντρωσης οι φορείς της πόλης παραχώρησαν από κοινού συνέντευξη τύπου σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας και κάλεσαν τον κόσμο σε μια κοινωνική συμμαχία απέναντι στα νέα μέτρα που έρχονται από την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν και μίλησαν ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ  κ. Δημήτρης Παπαποστόλου, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέτα Μπασδέκη, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαλέξης, ο πρόεδρος του ΟΕΒΕ Ν. Λάρισας κ. Δημήτρης Παληογιάννης, ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ –ΚΔ Θεσσαλίας κ. Αστέριος Νάρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας –Παράρτημα Λάρισας κ. Κώστας Λιούτας, ο πρόεδρος συνταξιούχων πολιτικού προσωπικού Δημοσίου κ. Θεόδωρος Καραγώγος καθώς και η εκπρόσωπος του Συλλόγου «Αξία» κα Λαμπρινή Σαμαρά.

Η αυριανή απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου και στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στο τέλος της συνέντευξης τύπου η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κα. Νικολέτα Μπασδέκη επεσήμανε ότι αύριο από τις 11 έως στις 12 το μεσημέρι οι δικηγόροι της Λάρισας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τα καθήκοντα τους, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση που αποφάσισε ο κλάδος τους.

Πάντως, όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν ότι κατάσταση δεν πάει άλλο, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει πίσω όλα αυτά τα μέτρα που προκαλούν σοβαρά προβλήματα  στους εργαζόμενους του δημοσίου, του  ιδιωτικού τομέα και ειδικότερα τους συνταξιούχους.

ert.gr