Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και η Ένωση Βιβλιοπωλών Λάρισας "Φίλων ο Λαρισαίος" διοργανώνουν την Έκθεση βιβλίου Λάρισας, στην πλατεία Ταχυδρομείου, από τις 29 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου 2018, με τη συμμετοχή έξι βιβλιοπωλείων και την συμπαραγωγή παράλληλων εκδηλώσεων (παρουσιάσεις, διαδραστικά παιχνίδια, συναντήσεις με δημιουργούς κλπ).
Πρόκειται για μία έκθεση που πραγματοποιείται για 19η χρονιά και φέτος αναβαθμίζεται αισθητικά και οργανωτικά, για να έρθει ο πολίτης πιο κοντά στο βιβλίο, αφού το βιβλίο μας κάνει καλύτερους πολίτες, οξύνει την κριτική μας σκέψη, ενισχύει την ιστορική μας μνήμη, διαμορφώνει την ταυτότητά μας, μας καθιστά πιο ανοιχτούς και ανεκτικούς στον άλλον.
Στόχος είναι να φυσήξει νέος αέρας στην έκθεση, με την προσέλκυση του βιβλιόφιλου κοινού, αλλά και νέων αναγνωστών, την ανάδειξη των δημιουργών, τη διάδραση με το κοινό, κυρίως το νεανικό και το παιδικό .
Η οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρα τα τελευταία χρόνια είχε αντίκτυπο και στο βιβλίο. Είναι καιρός, να ξαναβρεί η έκθεση βιβλίου τη θέση που της αξίζει στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας.
Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 20:00 και θα λειτουργεί καθημερινά και τα Σάββατα από τις 10:30-14:00 και 18:00-23:00 και τις Κυριακές από τις 18:00-23:00.