Κάνοντας λόγο για «υγειονομική βόμβα», ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, έφερε στη χθεσινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, το θέμα της μόλυνσης του Τιταρήσιου ποταμού.

Ο Λαρισαίος πολιτικός περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα το πρόβλημα που απειλεί τη δημόσια υγεία και ζήτησε στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής να κληθούν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο Δήμαρχος Ελασσόνας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, κάτι που έγινε δεκτό από το προεδρείο.

Αναλυτικά η χθεσινή παρέμβαση του κ. Κόκκαλη στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής: «Πριν την έναρξη της σημερινής συζήτησης υποβάλω αίτημα όπως ασχοληθεί η επιτροπή στην επόμενη συνεδρίαση, με την μόλυνση του ποταμού Τιταρήσιου που βρίσκεται στο νομό Λάρισας, στην επαρχία Ελασσόνας.

Από τα δημοσιεύματα τα οποία θα σας προσκομίσω, προκύπτει ότι η μόλυνση προσλαμβάνει διαστάσεις μίας «υγειονομικής βόμβας».

Παρά τους ελέγχους, παρά τα πρόστιμα τα οποία – σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα – έχουν επιβληθεί, εντούτοις, πάλι πριν από μία εβδομάδα είχαμε μια επ’ αυτοφώρω σύλληψη για ρύπανση του συγκεκριμένου ποταμού. «Βόμβα νετρονίου» αναφέρουν οι επιστήμονες ότι είναι η ρύπανση του συγκεκριμένου ποταμού, κι αφορά τους κατοίκους της περιοχής Ελασσόνας αλλά και του Τυρνάβου.

Γι’ αυτό το σκοπό αιτούμαι όπως συγκληθεί η επιτροπή και αφού καλέσει  το Δήμαρχο Ελασσόνας αλλά και τον Περιφερειάρχη καθώς επίσης και εκπρόσωπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, να συζητηθούν οι καταγγελίες και τι μπορεί να γίνει για να σταματήσει αυτή η «υγειονομική βόμβα».

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο και οφείλουμε ως Βουλή να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα» κατέληξε.