Στην εκδήλωση για την «Προοδευτική Συμμαχία» στη Λάρισα παραβρέθηκε την Πέμπτη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Με αφορμή την εκδήλωση, ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 βρίσκουν τη χώρα μας, την πατρίδα μας να στέκεται όρθια και τον ελληνικό λαό να στέκεται στα πόδια του από την πολυετή λιτότητα.
Η έξοδος από την αυστηρή μνημονιακή επιτροπεία και η επικείμενη απαγκίστρωση της χώρας μας από το ΔΝΤ δεν αποτελεί απλώς μια αυταπόδεικτη επιτυχία της σημερινής κυβέρνησης αλλά και την αφετηρία, την απαρχή ενός προοδευτικού μετασχηματισμού της ελληνικής κοινωνίας, ο οποίος συμπίπτει με την αρχή της νέας μεταπολίτευσης.
Ναυαρχίδα γι αυτόν τον σκοπό-στόχο θα είναι ο μεγάλος  μαζικός χώρος συνάντησης των υγιών και προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας, των δυνάμεων που έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια, των δυνάμεων που δεν έχουν εξαρτήσεις από συμφέροντα και των δυνάμεων που υπερασπίζονται τους αδύναμους και τους πολλούς.
Η αναμέτρηση θα είναι με το παλιό πολιτικό σύστημα, η αναμέτρηση θα είναι με το πολιτικό προσωπικό που έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη για την εξουσία, με το πολιτικό προσωπικό που ενδιαφέρεται για τους λίγους, με το πολιτικό προσωπικό που είναι μακριά απ’ τα καθημερινά προβλήματα του λαού.
Η αναμέτρηση θα είναι με το πολιτικό προσωπικό το οποίο αρχές του 2017 προέτρεψε την κυβέρνηση να κατάσχει τις επιδοτήσεις των αγροτών και εμείς τις προστατεύσαμε, με το πολιτικό προσωπικό που εκτόξευσε το δημόσιο αλλά και το ιδιωτικό χρέος των Ελλήνων ενώ η σημερινή κυβέρνηση επιδοτεί τη δόση του δανείου.
Η σύνθεση και η συνάντηση των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας είναι επιβεβλημένη γιατί όπως είπε και ο Πρωθυπουργός δεν γεννηθήκαμε ούτε Πρωθυπουργοί ούτε Υπουργοί και επιπλέον δεν είμαστε ούτε κληρονόμοι πολιτικής καριέρας και σταδιοδρομίας αλλά ούτε και παιδιά του κομματικού σωλήνα.»