Στη Βουλή φέρνει το θέμα της ρύπανσης των νερών του Τιταρήσιου ποταμού το ΚΚΕ με ερώτηση των βουλευτών κ.κ. Γ. Λαμπρούλη, Κ. Στεργίου. Στη ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς αναφέρονται τα εξής:
Στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2018, στον ποταμό Τιταρήσιο, που διαρρέει την περιοχή των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου και καταλήγει στον Πηνειό ποταμό, εμφανίσθηκαν έντονα σημάδια ρύπανσης των νερών του, τα οποία ήταν μαύρα και αφρισμένα, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους γεωργούς, κτηνοτρόφους και φυσικά στους κατοίκους πολλών οικισμών, με δεδομένο ότι τα νερά του ποταμού (επιφανειακά και κυρίως υπόγεια) χρησιμοποιούνται για την ύδρευση  κατά το μεγαλύτερο ποσοστό της πόλης της Λάρισας, του Τυρνάβου, του Αμπελώνα, της Φαλάνης και άλλων χωριών της περιοχής, αλλά και για την άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων χωραφιών και πότισμα ζώων, στις περιοχές Τυρνάβου και Ελασσόνας.
Η ρύπανση του Τιταρήσιου ποταμού, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι κοντινών οικισμών, δεν προέκυψε τώρα, αλλά εδώ και χρόνια παρατηρούνται τέτοια προβλήματα, από την απόθεση λυμάτων από τυροκομικές επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες και πιθανόν και από άλλες δραστηριότητες, προκαλώντας τα παραπάνω προβλήματα και φυσικά στο περιβάλλον.
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβουν:
•    Για τη διερεύνηση των αιτιών και των διαστάσεων του προβλήματος, καθώς και των συνεπειών που υπάρχουν
•    Για την εξάλειψή του φαινομένου και την τιμωρία όσων ευθύνονται για αυτό