Στη Μαγούλα, στον τόπο που γεννήθηκαν και ανταμώνουν κάθε χρόνο τέτοια μέρα, όσοι κατάγονται από εκεί, έδωσε το παρών πριν λίγες μέρες, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης που επισήμανε την αναγκαιότητα για ενέργειες που θα αναβαθμίσουν τη ζωή των κατοίκων στα χωριά, που έχουν υποστεί δημογραφική καθίζηση, με την "υπογραφή" του κράτους.

Οπως ανέφερε "εκατοντάδες χωριά που έχουν καταχωνιαστεί χρόνια τώρα στο χρονοντούλαπο της αδιαφορίας του κράτους, πλέκουν το γαϊτανάκι του ανταμώματος που θα δώσει ζωή στην περιοχή τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι λιγοστοί κάτοικοι που κρατούν Θερμοπύλες προετοιμάζουν ως ιεροτελεστία, τη συνάντησή τους με παιδιά, εγγόνια, νέους που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν γιατί η Πολιτεία δε δίνει κίνητρα για να επιστρέψει η ζωή στο χωριό. Και όλοι αυτοί έχουν ανάγει το Αντάμωμα ως θεσμό, και με σημαία την παράδοση, φέρνουν την ελπίδα, τη χαρά, και την αισιοδοξία, ότι η ερήμωση και η σιωπή θα βυθιστούν μια μέρα, μέσα από τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε όλοι από τη θέση που μας αναλογεί για να πάψει η στατιστική ταφή, που τρέχει με γοργούς ρυθμούς στη χώρα μας".
Ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Μαγούλας "Ο Άγιος Γεώργιος" Μαρία Παπαχρήστου- Κουτσικέρου, και το δημοτικό σύμβουλο Νίκο Τσουκαρέλα, για το σεβασμό τους στην παράδοση, που αναδείχτηκε μέσα από την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και τους ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και τον τιμούν κάθε χρόνο με την παρουσία τους στο Αντάμωμα με την... καταγωγή τους.