Το ΔΙΚΤΥΟ τουριστικών επιχειρήσεων περιοχής Ολύμπου - Κισσάβου (ΟΛ.ΚΙΣ.) στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων δράσεων για την τουριστική οργάνωση και προβολή της ευρύτερης περιοχής της Π.Ε Λάρισας, υποδέχτηκε οκτώ (8) ευρωπαίους ειδικούς σε θέματα του τουρισμού για πέντε (5) μέρες, από τις 15 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2017 στην περιοχή της Π.Ε. Λάρισας, διοργανώνοντας ένα ταξίδι εξοικείωσης (Fam Trip).

Οι Tour Operators και δημοσιογράφοι, οι οποίοι εξειδικεύονται στον ποδηλατικό και περιπατητικό τουρισμό, στον τουρισμό περιπέτειας, στον αειφόρο και υπεύθυνο τουρισμό και στον τουρισμό αλληλεγγύης, εκτός από τις εξαιρετικές εντυπώσεις για την περιοχή, άφησαν και σημαντικά σχόλια και επισημάνσεις για το πώς το προϊόν της περιοχής μας μπορεί να εμπορευματικοποιηθεί καλύτερα στο πελατειακό κοινό τους.

Το κυριότερο από όλα είναι ότι οι προτάσεις τους αφορούσαν σε χαμηλού κόστους κινήσεις και κυρίως αλλαγής νοοτροπίας προσέγγισης του επισκέπτη. Ωστόσο τονίσθηκε ιδιαίτερα οι ελλιπές σημάνσεις και επεξηγήσεις στα αγγλικά σε σημεία πολιτιστικού και φυσικού ενδιαφέροντος όπως τα τοπικά λαογραφικά μουσεία και η περιοχή του Ολύμπου οι οποίες σχετικές παρατηρήσεις και προτάσεις ευελπιστούμε ότι θα ενσωματωθούν στον τεχνικό προγραμματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ως συνέχεια του διακρατικού προγράμματος EuroRural Tourism (ERT), στο οποίο το ΟΛ.ΚΙΣ. συμμετέχει ως εταίρος μαζί με τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Βουλγαρία, την Κροατία, την Μάλτα και το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν δημιουργηθεί 8ήμερα προγράμματα για την περιοχή δράσης του ΟΛ.ΚΙΣ. τα οποία παρουσιάστηκαν και πωλήθηκαν επιτυχώς στις

παρακάτω εκθέσεις:

• Παμπλόνα, 24-25 Φεβρουαρίου, Salon Navartur, www.navartur.es

• Παρίσι, 16-19 Μαρτίου, Destination Nature, www.destinations-nature.com

• Παρίσι 21-23 Μαρτίου, Salon comités d’ entreprise, www.salonsce.com

Τα πακέτα αυτά, όπως έχει ειπωθεί ξανά, αξιοποιούν τα τοπικά και φυσικά στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς των περιοχών και στοχεύουν στην τοποθέτηση του τουρίστα σε απευθείας επαφή και συμμετοχή στην τοπική κοινότητα, την καθημερινότητά της, αλλά και την ενεργή βοήθεια ανάδειξης των στόχων αυτής.  Δίκτυο Τουριστικών Επιχειρήσεων Ολύμπου-Κισσάβου (ΟΛ.ΚΙΣ.)

Σε συνάρτηση επίσης και με τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει από το 2014 με έναν εκ των συμμετεχόντων τον κ. Joel REZE, ο οποίος από πέρσι σταθερά προωθεί γκρουπ επισκεπτών στην περιοχή μας, το ΟΛ.ΚΙΣ. κάνει ουσιαστικά πράξη την πεποίθηση του για την τουριστική ανάπτυξη και προώθηση όλης της περιοχής, με τουρισμό όλο το χρόνο και έχοντας ως πυρήνα την εσωτερική δικτύωση και την αυθεντική φιλοξενία του επισκέπτη.

Το ΟΛ.ΚΙΣ. θέλει να ευχαριστήσει και δημόσια όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχή και αποτελεσματική διεξαγωγή του ταξιδιού, τους φορείς Αυτοδιοίκησης και Πολιτισμού της περιοχής, τις επιχειρήσεις-μέλη του OΛ.ΚΙΣ. καθώς και τα μέσα επικοινωνίας τα οποία προέβαλλαν την προσπάθεια αυτή.