Στη Λάρισα από 2 έως τις 6 Μαΐου θα διεξαχθεί  το Champions League Κωφών.  Στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης διοργάνωσης οι διοργανωτές παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόκειται για τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης οι οποίες θα διαγωνισθούν σε τέσσερις ομίλους. Μεταξύ αυτών και   τρεις  ελληνικές.
Στην αναφορά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης επεσήμανε ότι «πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση στην οποία ο Δήμος Λαρισαίων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμπαρασταθήκαμε από την πρώτη στιγμή. Έχουμε αγκαλιάσει τη διοργάνωση και μαζί με τους φορείς καλούμε τον κόσμα να συμμετάσχει. Η διοργάνωση αυτή είναι τιμή για την πόλη και θα κάνουμε ότι μπορούμε να στεφθεί με επιτυχία».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής ο οποίος τόνισε ότι «υποδεχόμαστε τις ομάδες μιας σημαντικής διοργάνωσης. Τέτοιου  επιπέδου αγώνες βάζουν την Λάρισα στον αθλητικό χάρτη της Ευρώπης. Το μήνυμα των αγώνων είναι «ο άνθρωπος μπορεί να πετύχει τα πάντα»
Ακολούθησε ο πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας και  εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων Γιώργος Κωσταρόπουλος ο οποίος υποστήριξε ότι ο Δήμος Λαρισαίων θα κάνει τα πάντα για την επιτυχία της διοργάνωσης ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους Λαρισαίους να στηρίξουν τη διοργάνωση με την συμμετοχή τους στους αγώνες που θα διεξαχθούν σε γήπεδα του Δήμου. Κάλεσμα έχει γίνει και προς στις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης και κυρίως τα σχολεία που βρίσκονται κοντά στα γήπεδα όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες.
Αρωγοί στην μεγάλη διοργάνωση είναι η ΕΠΣΛ που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Λευτέρη Γρηγοριάδη, το ΕΚΑΒ που εκπροσωπήθηκε από την διευθύντρια κ. Βασιλική Αυγέρη, ο Σύνδεσμός Διαιτητών Ποδοσφαίρου Λάρισας με τον κ. Στέλιο Νίτσα και το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας με τον πρόεδρο του Μιχάλη Σακελλαρίου ο οποίος σημείωσε ότι η μεταφορά των ομάδων για τους αγώνες θα γίνεται δωρεάν.
Από την πλευρά τους ο Λευτέρης Μηνάς, συντονιστής της διοργάνωσης και ο εκτελεστικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής και ολυμπιονίκης Θανάσης Ρέτζιος ευχαρίστησαν όλους τους φορείς που βοήθησαν και βοηθούν ώστε αυτή η μεγάλη διοργάνωση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα γήπεδα, Τερψιθέας, Γιάννουλης, Ελευθερών και Αλκαζάρ. Ο τελικός θα γίνει το Σάββατο 6 Μαΐου στο AEL F.C ARENA. Επίσης θα χρησιμοποιηθούν τα γήπεδα « Γ. Μητσιμπόνας» καθώς και το γήπεδο Νεάπολης Α.
Οι αγώνες θα γίνονται  πρωί από  τις 9  έως και τις 12.30 μ.μ. και το απόγευμα  από τις 4.30  έως και τις 8 το βράδυ.. Η είσοδος έως και το τελικό που θα γίνει στο ΑΕΛ FC ARENA είναι δωρεάν.
ert.gr