Το πολιτιστικό κέντρο Δ.Ε.Η. Λάρισας ιδρύθηκε το 1989 και απαρτίζεται κυρίως από εργαζόμενους αλλά και συνταξιούχους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η.
Φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του, έχοντας επιτύχει στο μέγιστο βαθμό τους στόχους του, όπως η πνευματική καλλιέργεια των μελών του, η επικοινωνία και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ τους, αλλά και η προσφορά, μέσα από ποικίλες εθελοντικές δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, στην πόλη μας, τον συνάνθρωπο και τον πολιτισμό.
Τριάντα χρόνια τώρα, το πολιτιστικό κέντρο αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο των μελών του με την κοινωνία της Λάρισας, διέσωσε ήθη και έθιμα της παράδοσής μας, προσέφερε πρότυπα για μίμηση και ενίσχυσε το πνεύμα της συλλογικότητας και της συνεργασίας.
Για τον λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Κέντρου αποφάσισαν η μεγάλη ετήσια διοργάνωση του τμήματος παραδοσιακού τραγουδιού, να έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Πέρυσι τα έσοδα από τα εισιτήρια του 2ου Φιλανθρωπικού Μουσικού Φεστιβάλ δόθηκαν για την ενίσχυση του Γηροκομείου της Λάρισας. Φέτος τα έσοδα θα διατεθούν για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Παράρτημα Λάρισας).
Έτσι το 3ο Πανελλήνιο Μουσικό Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ με τίτλο «30 Χρόνια Προσφοράς στην Πόλη μας, τον Συνάνθρωπο και τον Πολιτισμό...», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019, στις 8:30΄ το απόγευμα, στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Από το 2016, στα πλαίσια της λειτουργίας του πολιτιστικού κέντρου, δραστηριοποιείται και το τμήμα παραδοσιακού τραγουδιού, που απαρτίζεται από μέλη του, ωστόσο είναι ανοιχτό και σε κάθε πολίτη, κάθε ηλικίας, που τον ενδιαφέρει η ενασχόληση με το συγκεκριμένο είδος της μουσικής.
Υπεύθυνος και καθοδηγητής του μουσικού αυτού συνόλου, από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, είναι ο καθηγητής παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής Γεώργιος Τερζούδης.
Τα μέλη του τμήματος, χωρίς να κατέχουν ιδιαίτερες μουσικές γνώσεις, διαθέτοντας όμως μεράκι και αγάπη για την ελληνική, παραδοσιακή μουσική μας, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα αξιόλογο μουσικό σύνολο, το οποίο μετέχει ενεργά στα μουσικά δρώμενα της Λάρισας.
Στα μόλις τρία χρόνια παρουσίας του, το τμήμα παραδοσιακού τραγουδιού έχει λάβει μέρος σε πολλές μουσικοχορευτικές παραστάσεις τόσο στην περιφέρειά Θεσσαλίας όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος.
Φιλοδοξία τους είναι να παρουσιάσουν στο κοινό της πόλης μας μία όμορφη εκδήλωση, αλλά και να προσφέρουν ενίσχυση στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό της πόλης μας. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή θα είναι και το Τμήμα Παραδοσιακού Τραγουδιού του ΜΕΣ Αβέρωφ ¨Ο Θετταλός¨, η μαθητική ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, η χορωδία "Άγιος Παντελεήμων" του Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και η Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του Ιερού Ναού Οσίας Ξένης Θεσσαλονίκης.
Υπεύθυνος της εκδήλωσης είναι ο καθηγητής παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής Γεώργιος Τερζούδης.
Αξίζει με την παρουσία μας να τιμήσουμε την διοργάνωση αυτή, απολαμβάνοντας τη μουσική παράδοση του τόπου μας, την οποία υπηρετούν οι Χορωδίες που θα λάβουν μέρος σε αυτό το Μουσικό Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ, αλλά και να ενισχύσουμε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό της πόλης μας.