Στη Λάρισα θα βρεθεί την Τρίτη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, προκειμένου να εγκαινιάσει την έκθεση πολιτικής φωτογραφίας στο ΟΥΗΛ, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 94 χρόνια της εφημερίδας «Ελευθερία».

Η εφημερίδα της Λάρισας  συμπληρώνει ενενήντα τέσσερα χρόνια βίου και ετοιμάζεται να τα γιορτάσει με εκδηλώσεις εντός της εβδομάδας.

Με αφορμή την επέτειό της, σημειώνει μεταξύ άλλων στο Φύλλο της Δευτέρας:

«΄Ηταν Οκτώβριος του 1922, όταν οι Λαρισαίοι κράτησαν για πρώτη φορά στα χέρια τους την εφημερίδα «Ελευθερία».

Δισέλιδη, η πρώτη έκδοση. Μέσα σε δύο μήνες, ανήμερα του Αγίου Ελευθερίου, μετατρέπεται σε καθημερινή. Επρόκειτο για μια τολμηρή απόφαση, αφού κάθε άλλο παρά οι συγκυρίες ήταν ευνοϊκές για κάτι τέτοιο.

Η ιστορία δικαίωσε τους ιδρυτές και συνεχιστές της, αφού η «Ελευθερία» δεν έγινε απλά η «εφημερίδα των Λαρισαίων», αλλά, στην 94χρονη πορεία της, ξεπέρασε τα τοπικά όρια μιας επαρχιακής εφημερίδας.

Ιδρυτής της ο Γεώργιος Δημητρακόπουλος. Συνεχιστής μιας επιτυχημένης πορείας, ο πρωτότοκος γιος του Βασίλης, αναμορφωτής της, από τα τέλη της δεκαετίας του ΄40, μέχρι και τον θάνατό του, ο δευτερότοκος γιος του Παναγιώτης, ο Τάκης Δημητρακόπουλος όπως τον ήξεραν οι Λαρισαίοι.

Με τη σκυτάλη να περνά στη συνέχεια στη σύζυγό του Δανάη, αλλά και στην επόμενη γενιά, τη συνονόματή της εγγονή...»

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 94 χρόνων η Λαρισινή εφημερίδα θα πραγματοποιήσει δύο εκδηλώσεις ανοικτών στο κοινό και την πόλη.

- Μεθαύριο Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στον χώρο του ΟΥΗΛ θα εγκαινιαστεί έκθεση πολιτικής φωτογραφίας, με τίτλο «Λαρισαίοι Πρόεδροι της Βουλής των Ελλήνων και Υπουργοί». Η έκθεση, πλαισιωμένη και από έναν καμβά παλιών πρωτοσέλιδων της «Ε», θα είναι ανοικτή στους Λαρισαίους, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου (από 9 το πρωί ως τις 2 μ.μ. και από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα), καθώς και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου (9 π.μ.- 2 μ.μ.).

- Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Ελευθερίου, στον πεζόδρομο της Παπασταύρου, θα στηθεί εργαστήριο παρασκευής λουκουμάδων, για να προσφερθούν σε όσους Λαρισαίους επισκεφτούν τα γραφεία της για τα «Χρόνια Πολλά».

Την ίδια μέρα η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει με ένθετο αφιέρωμα στα 94 χρόνια από την ίδρυσή της.