Τα ζητήματα της βιωσιμότητας των ΔΕΥΑ καθώς και της στελέχωσής τους με πρόσθετο προσωπικό, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, για την επιτέλεση του έργου τους, τέθηκαν επί τάπητος στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε στη Λάρισα ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου με τους Πρόεδρο και Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ κ.κ. Αχ. Μητράκο και Αρ. Παπανικολάου αντιστοίχως.

Στη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε στα γραφεία της ΔΕΥΑΛ, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου είχε την ευκαιρία να θίξει τα προβλήματα της ΔΕΥΑ της οποία προΐσταται και η οποία διαθέτει έναν μόνο υπάλληλο αορίστου χρόνου αντί των 20 που απαιτούνται, στηριζόμενη σε εξωτερικούς συνεργάτες, να συζητήσει θέματα οργάνωσης της επιχείρησης καθώς και ζητήματα που άπτονται της διεύρυνσης του έργου των ΔΕΥΑ, πέραν της ύδρευσης και της αποχέτευσης, προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που επιδιώκεται και ως συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος.

Άλλωστε ο κ. Ρ. Χατζηγιάννογλου δεν παρέλειψε να  τονίσει πως «η εμπειρία της διοίκησης και των εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ, της πρώτης ΔΕΥΑ της χώρας, είναι πολύτιμη και αναγκαία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις μικρότερες».