Τα νεότερα επιτεύγματα πάνω στην εντομολογία, ζιζανιολογία, φυτοπαθολογία, φυτοπροστασία και άλλα επίκαιρα θέματα της Γεωργίας, θα παρουσιαστούν στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας, από τις 5 έως 8 Μαρτίου 2018.

Συνδιοργανωτές της συνάντησης είναι οι:  Δήμος Λαρισαίων, υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδας, Ελληνική Φυτοπαθολογική Εταιρεία, Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία, Φυτιατρική Εταιρεία Ελλάδος, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας, ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας, Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων και το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Αυτά έγιναν γνωστά σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.
Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Πρόκειται για ένα χρήσιμο συνέδριο το οποίο έχει γίνει θεσμός. Και αυτό γιατί βοηθά τους παραγωγούς και τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα. Όπως ξέρετε τα προϊόντα για να είναι ανταγωνιστικά πρέπει να έχουν ποιότητα και να είναι πιστοποιημένα. Προς αυτή την κατεύθυνση καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με τις Υπηρεσίες μας και τη συνεργασία όλων των φορέων. Μέσα από το πρόγραμμα που έχει η Περιφέρεια για την διαχείριση των κενών φυτοπαρασκευασμάτων και με την μεγάλη προώθηση που κάνουμε σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό προσπαθούμε να προωθήσουμε τα θεσσαλικά προϊόντα και να στηρίξουμε την παραγωγή».
Δημήτρης Σοφολόγης – Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γεωπόνων Ελλάδος: «Η κατάσταση στον αγροτικό τομέα είναι δύσκολη λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας. Ο Παραγωγός πρέπει να έχει όλα τα εφόδια για να αντιμετωπίσει θέματα φυτοπροστασίας. Τα θέματα αυτά όπως και η συνταγογράφιση φυτοφαρμάκων και το Εθνικό Σχέδιο δράσης θα αναδειχθούν στο συνέδριο. Είναι πολύ σημαντική συνάντηση και αξίζουν συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Περιφέρειας.
Δημήτρης Σταυρίδης - Προϊστάμενος Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ Λάρισας: Η Συνάντηση θα αποτελέσει πόλος έλξης όλων των εμπλεκομένων με την φυτοπροστασία, φορέων, ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, περιφερειακών κέντρων προστασίας φυτών και φοιτητών. Περιμένουμε κοντά στους χίλιους συνέδρους και αυτό δείχνει την επιτυχία της συνάντησης».