Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου. Στο επίκεντρο της συνάντησης οι αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης στο Δημόσιο και οι αποζημιώσεις των πληγέντων από τον ΙΑΝΟ στην επαρχία Φαρσάλων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα τη χαρά να βρεθώ και να συζητήσω με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για μια σειρά σημαντικών θεμάτων και τον ευχαριστώ δημόσια για την εξαιρετική συνεργασία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ από την πρώτη κιόλας στιγμή της καταστροφικής θεομηνίας κινήθηκε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα τους πληγέντες και να αποκαταστήσει την καθημερινότητά τους.

Η εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιήθηκε άμεσα και οι πληγέντες έχουν ήδη αποζημιωθεί, ενώ οι δήμοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας στηρίζονται εξ ολοκλήρου από το υπουργείο Εσωτερικών στην προσπάθεια επούλωσης των πληγών από την πρωτοφανή αυτή κατάσταση.

Συζήτησα με τον κ. υπουργό αρκετές πτυχές του σχεδίου της κυβέρνησης μας να δημιουργήσει ένα σύγχρονο κράτος, το οποίο θα είναι δίπλα στους πολίτες, σύμμαχος και αρωγός τους, ένα κράτος στην υπηρεσία του πολίτη.

Στο επίκεντρο της κουβέντας η μεγάλη καινοτομία που εισάγει το νέο νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ και τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει σε μια σημαντική μεταρρύθμιση: Ενισχύει σημαντικά τον ΑΣΕΠ και καθιερώνει, για πρώτη φορά στη χώρα, πανελλαδικές εξετάσεις για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και προωθεί την ψηφιοποίηση και διαλειτουργικότητα του ΑΣΕΠ με άλλους τομείς του κράτους ώστε η κάλυψη των αναγκών φορέων και υπηρεσιών να γίνεται με τρόπο αντικειμενικό και αξιοκρατικό.

Η μεταρρύθμιση και ο εκσυγχρονισμός του κράτους ήταν και είναι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησή μας και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε ανεξάρτητα από εμπόδια. Γνωρίζουμε καλά πως η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στέκεται δίπλα μας στην προσπάθεια για μια δημόσια διοίκηση, που θα λειτουργεί με αξιοκρατία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Στόχος μας είναι ο εκσυγχρονισμός του δημόσιου τομέα της χώρας με όρους οικονομικής ανάπτυξης και διαφάνειας».