Στην ημερίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας με θέμα το Υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας, τοποθετήθηκε η βουλευτής της ΝΔ Ν. Λάρισας κα Στέλλα Μπίζιου.

Στην τοποθέτησή της τόνισε τα εξής:

«Δεν είναι τυχαίο πως για μια ακόμη φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουμε κληθεί εκ νέου για να συζητήσουμε το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας.

Και επιτρέψτε μου την πρόβλεψη, πως αν τώρα δεν δρομολογηθούν κάποιες συγκεκριμένες λύσεις, δεδομένου του πλαισίου που θέτει εκ των πραγμάτων η κλιματική αλλαγή, θα συζητάμε για πολλά χρόνια ακόμα, με τη μόνη διαφορά όμως πως η κατάσταση στο Θεσσαλικό κάμπο θα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά τις γνωστές σε όλους παραδοχές.

Οριστική λύση στο υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας μπορεί να υπάρξει μόνο μέσω της ‘μερικής εκτροπής του Αχελώου’.

Αυτό, σε συνδυασμό με το τεράστιο πρόγραμμα των αρδευτικών έργων που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, μπορεί να επιφέρει την ουσιαστική αναζωογόνηση των καλλιεργειών του Θεσσαλικού κάμπου και να δώσει ελπίδα και προοπτική στους αγρότες μας.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό, χωρίς καμία διάθεση πολιτικής αντιπαράθεσης, να σταθώ σε ένα σημείο: είναι τουλάχιστον απρεπές στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλούν αντιπαράθεση για το έργο του Αχελώου.

Όλοι μας γνωρίζουμε καλά τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο έργο, καθώς επίσης και τις κυβερνητικές τους ‘πρωτοβουλίες’.

Καλό θα είναι λοιπόν, σήμερα, στην αίθουσα αυτή, να αποφασίσουμε όλοι μαζί αν όντως θέλουμε να μιλήσουμε για τις πραγματικές λύσεις ή αν κάποιοι επιλέγουν να παίξουν μικροκομματικά παιχνίδια στις πλάτες των αγροτών αλλά και της κοινωνίας, η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται από την αγροτική οικονομία της περιοχής.

Με μεγάλη προσοχή θα ακούσω ξανά όλους όσοι έχουν να συμβάλλουν στο διάλογο και θα ήθελα να προτείνω το κοινό κείμενο στο οποίο θα μπορούσαμε να καταλήξουμε, να το υποβάλλουμε όλοι μαζί στα αρμόδια υπουργεία και στην κυβερνητική επιτροπή.

Ας κάνουμε ένα βήμα προς την ουσιαστική και ελπιδοφόρα συνεννόηση. Ο τόπος μας θα βγει μόνο κερδισμένος από κάτι τέτοιο».