Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Πέμπτη 14/11/2019, από την 11η Τ.ΟΜ.Υ Φιλιππούπολης Λάρισας και την 1η Τ.ΟΜ.Υ Αγίου Γεωργίου Λάρισας, η εβδομάδα ενημέρωσης στα Β’, Δ’ και Ε’ Κέντρα Ανοιχτής Περίθαλψης Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Λαρισαίων με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης – Ένας ύπουλος εχθρός».

Συγκεκριμένα, οι επαγγελματίες υγείας των δομών, στα πλαίσια υλοποίησης δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη στις 14/11/2019, επισκέφτηκαν από τις 11/11/2019 έως και τις 14/11/2019 τα Β’, Δ’ και Ε’ ΚΑΠΗ (Στέκι Νεάπολης, Στέκι Λιβαδακίου, Στέκι Πυροβολικών, Στέκι Αβέρωφ «Ροδοπούλειο», Στέκι Νεράιδας, Στέκι Ηπειρώτικων, Στέκι Ανθούπολης, στέκι Νέας Πολιτείας, Στέκι Αγ. Γεωργίου) του Δήμου Λαρισαίων με στόχο να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας για τον σακχαρώδη διαβήτη ώστε να προληφθούν οι συνέπειες του και να αποφευχθούν οι επιπλοκές του.

Συγκεκριμένα, η γενική ιατρός της 1ης Τ.ΟΜ.Υ Αγ. Γεωργίου, κα Αλμπανίδου Σοφία και η νοσηλεύτρια της 11ης Τ.ΟΜ.Υ Φιλιππούπολης, κα Χουστουλάκη Μελανθία, μέσα από διαδραστική ενημέρωση τόνισαν την σημασία της πρόληψης μέσω της έγκαιρης αναγνώρισης των προδιαθεσικών παραγόντων και προειδοποιητικών κλινικών συμπτωμάτων που υποδηλώνουν την ύπαρξη σακχαρώδη διαβήτη, τις επιπλοκές που δημιουργεί στον οργανισμό, καθώς και τους τρόπους ελέγχου της νόσου για την σωστή αντιμετώπιση της με την καλή ρύθμιση του και την πρόληψη των επιπλοκών.

Επιπλέον, το διοικητικό προσωπικό των δομών, κ. Μέρας Δημήτριος και κα Λιακοπούλου Αικατερίνη, ενημέρωσαν τα μέλη των ΚΑΠΗ σχετικά με την λειτουργία των Τ.ΟΜ.Υ και τις υπηρεσίες που παρέχονται στον πληθυσμό.

Η 11η Τ.ΟΜ.Υ Φιλιππούπολης Λάρισας και η 1η Τ.ΟΜ.Υ Αγ. Γεωργίου Λάρισας στοχεύουν στην πρόληψη και στην υλοποίηση προγραμμάτων αγωγής υγείας στο γενικό πληθυσμό.