Μήνες ταλαιπωρίας αναμένουν φορολογούμενους και υπαλλήλους της Εφορίας, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που κατέστρεψε το Σάββατο το πολυώροφο κτίριο της Β΄ ΔΟΥ Λάρισας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι κάηκαν όλα τα ψηφιοποιημένα αρχεία της υπηρεσίας με πολύτιμα στοιχεία για τους φορολογουμένους που ανήκουν σε αυτή - προϊόν πολυετούς εργασία. Διασώθηκε μόνο το χάρτινο αρχείο που περιλαμβάνει δωρεές και κληρονομιές, το οποίο βρίσκονταν σε χώρο του τρίτου ορόφου του κτιρίου.

Όλο το βάρος των συναλλαγών για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων πέφτει πλέον στην Ά ΔΟΥ Λάρισας στην οποία θα κατέληγε, έτσι κι΄αλλιώς, συγχωνευόμενη η Β’ ΔΟΥ, πλην όμως συντεταγμένα και με το πολύτιμο αρχείο της το οποίο όμως δεν υπάρχει πια.

Αν τα ψηφιοποιημένα σε σκληρούς δίσκους στοιχεία των φορολογουμένων, που καταστράφηκαν από την χθεσινή φωτιά, είχαν αποθηκευτεί σε Cloud, σήμερα θα είχαν σωθεί. Όμως το υπουργείο Οικονομικών δεν προνόησε…

Τους τρεις ορόφους, πάνω από την ΄Β ΔΟΥ Λάρισας, είχε νοικιάσει πρόσφατα το ΙΕΚ “Όμηρος” το οποίο ευτυχώς δεν είχε προλάβει να μετακομίσει. Εκεί δεν έφτασαν οι φλόγες αλλά οι τοίχοι είναι μαύροι από τους καπνούς.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να γίνει έλεγχος στατικότητας του κτιρίου, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν με ασφάλεια την λειτουργία τους τα καταστήματα που στεγάζονται στο ισόγειο της οικοδομής.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr