Σταθερή χαρακτηρίζουν οι γιατροί την κατάσταση της υγείας της 35χρονης Ελένα που τραυματίστηκε σοβαρά στον Όλυμπο το πρωί του Σαββάτου.
Η 35χρονη, σκοπιανής καταγωγής, νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Κουτλουμπάνειου Νοσοκομείου Λάρισας από τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά από μια επιχείρηση θρίλερ για τη διάσωσή της στα 2800μ υψόμετρο στο Στεφάνι Ολύμπου.
Η γυναίκα φέρει βαρύ θωρακικό τραύμα, έχει πνευμονοθώρακα, κατάγματα στα πλευρά και θλάσεις, όλα τα χτυπήματα στην περιοχή του θώρακα. Ωστόσο, δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί, αναπνέει μόνη της, είναι σε καλή κατάσταση, μιλάει, τρώει και πίνει κανονικά σύμφωνα με τους γιατρούς της ΜΑΦ που την παρακολουθούν.
Μάλιστα έχει ξεπεράσει το κρίσιμο 24ωρο και οι γιατροί αισιδοξούν ότι θα πάει καλά και θα ξεπεράσει τους βαρείς τραυματισμούς της.
Χθες το μεσημέρι βρέθηκαν στο νοσοκομείο κοντά της ο σύζυγος και ο πατέρας της από τα Σκόπια, μαζί τους ήταν ένα μικρό παιδί, πιθανότατα γιος της.
Οι συγγενείς της επιθυμούν να μεταφέρουν την Ελένα στην πατρίδα τους.
Οι γιατροί του ΓΝΣ εκτιμούν ότι η τραυματίας μπορεί να μεταφερθεί, εφόσον η μεταφορά γίνει οργανωμένα με ειδικό ασθενοφόρο και εξειδικευμένο γιατρό και νοσηλευτεί στη συνεχεία υπο τις πρέπουσες συνθήκες. Εαν τελικά οι δικοί της καταφέρουν να οργανώσουν μια τέτοια μεταφορά αυτή μπορεί να γίνει μέσα στην εβδομάδα.
Το ευτύχημα για την κοπέλα είναι ότι δεν έχει κακώσεις σε κανένα άλλο σημείο, εκτός από το θώρακα, π.χ στο κεφάλι, γεγονός που βοηθά πολύ στην ανάρρωση και που αποδίδεται στο ότι κατα την πτώση της στην χαράδρα οι κοφτεροί βράχοι ήταν καλυμμένοι με χιόνι και κατα κάποιο τρόπο το χιόνι αυτό την προστάτευσε από άλλους τραυματισμούς.

ert.gr