Στην περιοχή της Αλεξανδρινής, στα παράλια του νομού Λάρισας βρέθηκε σήμερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Στο σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνονται τα εξής:
Θερμής υποδοχής από κατοίκους της περιοχής της Αλεξανδρινής, στα παράλια του νομού Λάρισας, έτυχε την Κυριακή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, το κυβερνητικό στέλεχος μετέφερε στους παρευρισκόμενους τις θετικές εξελίξεις που αφορούν στη διευθέτηση του ιδιοκτησιακού ζητήματος, που ταλανίζει επί μακρόν την περιοχή.
Όπως εξήγησε μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκαλης, η ενημέρωση που είχε από την αρμόδια υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, με την οποία βρίσκεται σε διαρκή επαφή, αλλά και η εγκύκλιος που διευκρινίζει καίρια ζητήματα της υπόθεσης, "ανοίγουν το δρόμο που οδηγεί στην πολυπόθητη κτήση τίτλων".
Μεταξύ άλλων, ο Λαρισαίος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέφερε τα εξής: "Σήμερα είμαι εδώ γιατί συμμερίζομαι απόλυτα - και έμπρακτα - την ανησυχία σας για το ζήτημα της επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Αλεξανδρινής.
Από τη δική μου πλευρά καταβλήθηκε η μέγιστη δυνατή προσπάθεια μέσω συναντήσεων με εμπλεκόμενους φορείς και υπουργεία. Και σε μία εποικοδομητική συνάντηση που είχα το προηγούμενο διάστημα με την πρώην γραμματέα διαχείρισης δημόσιας περιουσίας, την κ. Πέρκα, είχα λάβει τη διαβεβαίωση πως περί τα τέλη του προηγούμενου έτους θα είχαμε εξέλιξη.
Διότι είχε προκύψει το θέμα της αρμοδιότητας, δηλαδή κατά πόσον η περιφερειακή διεύθυνση δημόσιας περιουσίας Θεσσαλίας, νομιμοποιούνταν να προχωρήσει στην εξέταση των αιτήσεων εξαγοράς, δεδομένου ότι η περιοχή της Αλεξανδρινής διαχειρίζονταν από το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο και είχε περιέλθει.
Η εγκύκλιος της κ. Παπανάτσιου λοιπόν, έρχεται να διευκρινίσει ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις εξαγοράς κατεχόμενων δημοσίων κτημάτων, που έχουν κατατεθεί νόμιμα και εμπρόθεσμα στις κτηματικές υπηρεσίες, εξετάζονται αρμοδίως από αυτές.
Θεωρώ λοιπόν πως με τον τρόπο αυτό ανοίγει και πάλι ο δρόμος που οδηγεί στην πολυπόθητη κτήση τίτλων, αν και δε φθάσαμε ακόμη στο τέλος του.
Προσωπικά σας διαβεβαιώνω ότι στο μέτρο που δύναμαι, θα είμαι αρωγός και θα βοηθήσω σε οτιδήποτε χρειαστεί στο μέλλον" κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.