Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014 -2020 σχετικά με την ετήσια έκθεση υλοποίησης του 2016, παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων και του περιφερειάρχη  Θεσσαλίας  Κώστα  Αγοραστού.
Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Εξειδίκευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος και έγινε ενημέρωση σχετικά με την επίτευξη των ετήσιων στόχων του Προγράμματος καθώς για την 1η Αναθεώρηση ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 και την ενεργοποίηση και πρόοδο υλοποίησης του Πλάνου Αξιολόγησης  του Επιχειρησιακού Προγράμματος.
Στην ομιλία του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός παρουσίασε τα χρηματοδοτούμενα έργα του προγράμματος. Ιδιαίτερα αναφορά έγινε στα έργα Περιβάλλοντος, τα οποία έχουν αλλάξει την εικόνα της Θεσσαλίας.
Σε  δηλώσεις του ο περιφερειάρχης  Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός  τόνισε τα εξής: Η Επιτροπή Παρακολούθησης του  ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 συνεδριάζει σήμερα. Μιλάμε για το μέλλον της Θεσσαλίας, μέσω ενός στρατηγικού σχεδιασμού με την συμμετοχή  όλων των φορέων της Θεσσαλίας και την συνεργασία με την  Ευρωπαϊκή  Επιτροπή και τα συναρμόδια υπουργεία. Το  ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 είναι προϋπολογισμού  περίπου 570 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει χρηματοδοτήσεις   σε όλους τους τομείς της οικονομικής   ζωής της χώρας. Έχει δράσεις για την φτώχεια, έχει δράσεις για την επανένταξη στην εργασία,  το περιβάλλον,  για την ηλεκτροκίνηση του Θεσσαλικού σιδηροδρόμου, τους δρόμους, τον πολιτισμό,  την εκπαίδευση και  την κοινωνική οικονομία.

Έχει δράσεις για την   καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, έχει δράσεις για τον τουρισμό και τον  άνθρωπο. Ήδη έως το 2014-15 έχουμε από όλους τους χρηματοδοτικούς πόρους που μπορούσε να έχει η περιφέρεια Θεσσαλίας, με συνεργασία με όλα τα αρμόδια υπουργεία και φορείς. Έχουμε 1144 έργα, προϋπολογισμού 1,9 δις. Ευρώ. Επίσης, έχουμε εξασφαλίσει 670 εκ. ευρώ, ίσως πάνε 700 με τις περαιτέρω εκχώρηση του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης στις περιφέρειες. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς, τους δήμους, της ΔΕΥΑ, να εντάξουμε και εντάξαμε, ήδη έργα σε τομεακά προγράμματα και σε προγράμματα   Δημοσίων Επενδύσεων. Συνεχίζουμε, όλοι μαζί, γιατί μαζί νικάμε, γιατί μαζί κερδίζουμε».

ert.gr