«Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των Ελλήνων της μαρτυρικής κοινότητας του Δομένικου που έχασαν τη ζωή τους από τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής.Σαν σήμερα, 150 άμαχοι εκτελέσθηκαν από τους Ιταλούς και το χωριό πυρπολύθηκε.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, οι εκδηλώσεις μνήμης των πεσόντων υπέρ της πατρίδας στον τόπο της θυσίας, στο Καυκάκι, διαβεβαιώνουν όλους τους Έλληνες ότι η αξία της θυσίας αυτών των ηρώων θα παραμείνει ζωντανή στο πέρασμα του χρόνου. Η διατήρηση της μνήμης τους είναι ο ελάχιστος σεβασμός σε αυτούς που θυσιάστηκαν και ταυτόχρονα πράξη υπόμνησης του ιστορικού μας χρέους για συνεχή επαγρύπνηση και αγώνα ενάντια σε αυτούς που επιβουλεύονται την ακεραιότητα της χώρας και του έθνους».

Τα παραπάνω τόνισε σε μήνυμα της η Βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου με αφορμή τη συμπλήρωση 79 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Δομένικου.

«Ο Δήμος Ελασσόνας με τα ηρωικά χωριά του προστίθεται στον μακρύ, μαύρο κατάλογο των μαρτυρικών χωριών που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις δυνάμεις κατοχής.

Χρέος μας να κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη της θυσίας, είναι ο οδηγός μας για τις προκλήσεις που σήμερα αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη.

Η μνήμη των πεσόντων ηρώων μας αποτελεί κινητήρια δύναμη της ιστορικής μας πορείας», κατέληξε στο μήνυμα της η Λαρισαία βουλευτής.