«Οι λαϊκιστές είναι εκείνοι που ορκίζονται στο όνομα του λαού και λένε πως θα χτυπήσουν την ελίτ και μόλις ανέβουν στην εξουσία συμπεριφέρονται χειρότερα.
Κι αυτό συνέβη και στην Ελλάδα», ήταν μερικά από τα λόγια της Μαρίας Σπυράκη στην παρουσίαση του βιβλίου-απολογισμού της θητείας της στην Ευρωβουλή με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Κυκλική Οικονομία στην Ε.Ε.: Ευκαιρίες για δουλειές και ποιότητα ζωής», το απόγευμα της Δευτέρας στο DIVANI PALACE.
Η τ. Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και εκ νέου υποψήφια Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, παράλληλα ανέφερε πως χρειάζονται ουσιαστικές αλλαγές στη χώρα, απαντώντας στις παροχές που εξέδωσε η Κυβέρνηση.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας Νίκος Παπαγεωργίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις: «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που είμαι στη Λάρισα, έχω γεννηθεί εδώ και έχω περάσει τα φοιτητικά μου χρόνια στην περιοχή. Αισθάνομαι σαν το σπίτι μου.
Είναι τιμή μου γιατί το βιβλίο μου είναι ένας απολογισμός της δουλειά που έκανα πέντε χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είναι σε μία κατεύθυνση, άλλη από τη συνήθη πολιτική αντιπαράθεση.
Αντί να μοιρολογάμε για τις χαμένες ευκαιρίες και να σκεφτόμαστε πόσο άσχημα πήγαμε τα τελευταία δέκα χρόνια είναι προτιμότερο να δούμε τις τάσεις που διαμορφώνονται στην Ευρώπη, ποιες είναι οι τάσεις που δίνουν δουλείες και να δούμε πως η κυκλική οικονομία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπορούν να ενσωματωθούν στα νέα προγράμματα στο Κράτος μας».

Για τις ακραίες τάσεις που δημιουργούνται: «Ο λαϊκισμός είναι μία κατάσταση που στέλνει το λογαριασμό στους πιο αδύναμους.
Οι λαϊκιστές είναι εκείνοι που ορκίζονται στο όνομα του λαού και λένε πως θα χτυπήσουν στην ελίτ και μόλις ανέβουν στην εξουσία συμπεριφέρονται χειρότερα.
Κι αυτό συνέβη και στην Ελλάδα.
Αυτό που δεν πρέπει να συμβεί στην Ευρώπη είναι να κυριαρχήσουν όλες οι ακραίες τάσεις που μηδενίζουν την συμπεριφορά της, πως η Ευρώπη είναι μία αλληλεγγύη με διπλή κατεύθυνση όπου στη μία έχουμε τα κονδύλια της συνοχής και τα κονδύλια που δίνουν δουλειές και βοηθούν τις αδύναμε χώρες και η άλλη κατεύθυνση όπου υπάρχει η ανάγκη να μοιραστούν οι ευθύνες».

Για το προεκλογικό κλίμα κι αν οι παροχές θα το επηρεάσουν: «Αυτές οι παροχές είναι οι παλιές συνήθειες που δεν αλλάζουν την ουσία της οικονομικής πολιτικής. Η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης έχει ήδη απορριφθεί από τους πολίτες. Τους έχει αφαιρέσει 10 δις ευρώ.
Έχει «εκτελέσει» το πρόγραμμα  επενδύσεων, έχει καθυστερήσει την αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου. Όλα αυτά κρατούν την Ελλάδα κάτω. Σημασία έχει να έχουμε μία άλλη πολιτική.
Η εξαγγελία της Νέας Δημοκρατίας να μειωθεί ο κατώτατος φορολογικός συντελεστής από το 22% στο 9% και η κατάργηση στο τέλος επιτηδεύματος δίνει κέρδος σε κάθε επαγγελματία 900 ευρώ το χρόνο.
Τώρα πληρώνει 2850 ευρώ και μετά θα πληρώνει 1950 ευρώ. Αυτές είναι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε οι επαγγελματίες να μπορούν να προσλάβουν έναν ακόμα εργαζόμενο και με τέτοιες ενέργειες η πατρίδα θα αλλάξει».

tinealarissa.gr