Ενδιάμεσος σταθμός της περιοδείας του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε περιοχές της Θεσσαλίας που υπέστησαν ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία , ήταν τα παράλια του Δήμου Αγιάς. Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, ο κ. Χρήστος Σπίρτζης επιστρέφοντας από το Πήλιο με προορισμό τα Τρίκαλα, επισκέφθηκε την περιοχή προκειμένου να ενημερωθεί για τις ζημιές και να ενημερώσει τους τοπικούς άρχοντες για τις διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών.

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή κ. Νίκο Παπαδόπουλο, τους Δημάρχους Αγιάς και Τεμπών κκ Αντώνη Γκουντάρα και Κώστα Κολλάτο, επιθεώρησε την κατάσταση στο λιμάνι του Αγιοκάμπου, στην γέφυρα του Αγιοκάμπου και στο ρέμα που περνά δίπλα από το σύμπλεγμα κατοικιών των ηλεκτρολόγων, στη Βελίκα. Όπως μάλιστα ενημερώθηκε και από τους δύο Δημάρχους, μεγάλο κομμάτι του αγροτικού οδικού δικτύου στις περιοχές, δεν υφίσταται.

“Υπάρχουν ζητήματα που δεν αντιμετωπίζονται με απλές παρεμβάσεις. Πρέπει να γίνουν έργα” τόνισε. “Είναι παλιές αμαρτωλές ιστορίες, δηλαδή ρέματα που έχουν κλείσει και έχουμε αλλοίωση της παραλίας και της ευρύτερης περιοχής. Πρέπει να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από τη διευθέτηση του χειμάρρου που υπάρχει για να μην έχουμε κάθε φορά που βρέχει τα ίδια προβλήματα” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Περιγράφοντας ο Δήμαρχος Αγιάς τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η περιοχή, ανέφερε πως, χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού κατέβηκαν στην παραλία παρασύροντας πολλά φερτά υλικά με αποτέλεσμα να σπάσουν τα ποτάμια και 70 τουλάχιστον σπίτια να πλημμυρίσουν. “Πρέπει να επανεξετάσουμε τα ζητήματα των υποδομών. Αντιπλημμυρικά έργα έχουν γίνει αρκετά, φαίνεται όμως οτι με τέτοιους όγκους νερών πρέπει να δούμε και σχεδιάσουμε κάτι άλλο” επεσήμανε προς τον Υπουργό ο κ. Γκουντάρας.

Ο κ. Σπίρτζης διαβεβαίωσε πως τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο μηχανικών θα επισκεφθεί τους Δήμους Αγιάς και Τεμπών όπου σημειώθηκαν εκτεταμένες πλημμύρες, καθιζήσεις, ζημιές σε υποδομές και οδικό δίκτυο. Κάλεσε να τρέξουν γρήγορα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες από τους Δήμους και σταλούν τα τεχνικά δελτία προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις.

Ο Υπουργός Υποδομών επανέλαβε τη διαπίστωση, μετά την περιοδεία του στο Πήλιο, της ελλιπούς συνεργασίας μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και των στελεχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας με Δήμους του Πηλίου. Έκανε λόγο για “επιλεκτική δράση της Περιφέρειας ” ή οτι “κάτι άλλο συμβαίνει”.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον Υπουργό για το έμπρακτο ενδιαφέρον του και στάθηκε στην προσωπική του ευθύνη, που δεν είναι άλλη, όπως είπε “από το να ελέγξει αν τα λόγια του Υπουργού γίνουν πράξεις”.

Στην σύντομη επίσκεψη του κ. Σπίρτζη στα παράλια του Δήμου Αγιάς βρέθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών παράλιων Λάρισας κ. Δημήτρης Χασιώτης, ο οποίος μετέφερε την αγωνία των συναδέλφων του για την γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα με τον τουρισμό τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πηγη: ert.gr