Μια περφόρμανς χορού με τίτλο «I PLAY D(E)AD» θα παρουσιάσει ο Βραζιλιάνος χορευτής Wagner Moreira, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στη Σκηνή Μπαλέτου στο Μύλο του Παππά, στο πλαίσιο του 5ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού με τον καλλιτεχνικό συντονισμό του ΣμουΘ.
Στο συναισθηματικό ‘σπαγκάτο’ μεταξύ του θανάτου του πατέρα του και της δικής του εξοικείωσης με το θάνατο, ο Wagner Moreira ξεδιπλώνει ένα ποιητικό σενάριο για την ευσέβεια, την ταπεινότητα, το κουράγιο, την αποφασιστικότητα και την απόλαυση της ζωής – εντέλει για τα μεγάλα φιλοσοφικά ερωτήματα και την καταιγιστική δύναμη της τέχνης.
Στη 19η επέτειο της αυτοκτονίας του πατέρα του, εκείνος γιορτάζει 26 χρόνια χορευτικής καριέρας μαζί με τα 41αγεννέθλιά του.
Αυτή η συγκυρία είναι ο λόγος για τον οποίο χορεύει τώρα -με ευαισθησία και επίγνωση ταυτόχρονα- ένα σόλο γεμάτο προσωπικά του ταμπού περί αυτοκτονίας, αλλά και ευκαιρίες για να γιορτάσει και να γευτεί τη στιγμή.
«Μέσα σε τόσους γρίφους και ερωτήματα που είναι απλώς αντικειμενικά, λογικά και κοινωνικά και δεν μπορούν να απαντηθούν, κρατώ μόνο το χορό μου ως ένα μέσο διερώτησης. Όσο αποφασίζω υπέρ της Ζωής, κινούμαι, χορεύω, σκέφτομαι – και μόνο γι αυτό το λόγο υπάρχω.» Wagner Moreira
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες-κρατήσεις: καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στο τηλέφωνο 2410 614449.
Σύλληψη/χορογραφία/εκτέλεση: Wagner Moreira
Δραματουργία/Σύλληψη: Thomas Schutt