Ξεκίνησε η «επιχείρηση σκούπα» των εγκαταλελειμμένων οχημάτων που βρίσκονται στη Λάρισα, από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία Λάρισας και πιστοποιημένη ιδιωτική εταιρεία, που αναλαμβάνει τη μεταφορά και την καταστροφή τους.

Ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, είναι μεγάλος στην πόλη και σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες για τον εντοπισμό τους, τα περισσότερα δεν έχουν πινακίδες και βρίσκονται σε ακινησία πολλά χρόνια.

Μεταξύ αυτών είναι παλιά αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’70, αλλά και νεότερα, οι ιδιοκτήτες των οποίων είτε έχουν παραδώσει τις πινακίδες, είτε τα διατηρούν επί χρόνια με τις πινακίδες μπροστά στο σπίτι τους ή σε κάποιον άλλο κοινόχρηστο χώρο, χωρίς να τα χρησιμοποιούν.

Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκαν και περιπτώσεις ιδιοκτητών, οι οποίοι έχουν τα αυτοκίνητά τους σε ακινησία μεν, αλλά είναι συναισθηματικά δεμένοι μαζί τους και ασχέτως αν έχουν φθορές ή υπολειτουργούν, αυτοί δεν θέλουν να τα αποχωριστούν και επιλέγουν να τα διατηρούν πληρώνοντας κάθε χρόνο τέλη κυκλοφορίας.  

Λένα Κισσάβου Ελευθερία