Αντιπαράθεση ανάμεσα στον Δήμο Λαρισαίων και την Ρένα Καραλαριώτου προκλήθηκε λόγω του θέματος της φιλοξενίας προσφύγων στο κέντρο Palladium.

Στην δήλωση της Ρένας Καραλαριώτου, ο Δήμος απάντησε με σκληρή ανακοίνωση, τονίζοντας πως "μας χωρίζει άβυσσος" στο εν λόγω ζήτημα.

Η ανακοίνωση:

"O δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης με άμεσες, ουσιαστικές και καίριες παρεμβάσεις απέτρεψε το ενδεχόμενο της λειτουργίας νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων στο κέντρο διασκέδασης "Palladium", κάνοντας γνωστή προς όλες τις κατευθύνσεις τη θέση του Δήμου, ότι η πόλη δεν αποδέχεται και άλλη δομή φιλοξενίας, πέραν αυτής του Κουτσόχερου.

Η δημοτική αρχή στάθηκε εξ αρχής με αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς  δίπλα σε αυτούς τους κατατρεγμένους ανθρώπους. Όλα αυτά είναι γνωστά και έχουν καταγραφεί. Στην παρούσα φάση μέλημά μας είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Ευθυμιόπουλου για τις οικογένειες των Συρίων προσφύγων που θα εγκατασταθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Εχουμε δηλώσει από την πρώτη ημέρα που βρεθήκαμε στη διοίκηση του Δήμου, πως ως δημοτική αρχή θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Δήμου και των κατοίκων της. Αυτό πράττουμε καθημερινά, αυτό πράξαμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Είναι βεβαίως προφανές, πως στο θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού, όπως και σε πολλά άλλα ζητήματα, μας χωρίζει άβυσσος, με τις απόψεις της κ. Καραλαριώτου. Είναι άλλωστε νωπές οι μνήμες από τις τοποθετήσεις της ίδιας αλλά και  στελεχών της παράταξής της στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ίδια υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της, ότι η παράταξη της στάθηκε απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα. Εμείς αντιθέτως, ασχοληθήκαμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θέτοντας όρους, προϋποθέσεις και όρια.

Όλα τα υπόλοιπα από την ανακοίνωση της κ. Καραλαριώτου, είναι ανάξια σχολιασμού. Βρήκε ένα ακόμα θέμα για να προβληθεί".