Πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες ιδιαίτερα από Πολωνία και Τσεχία αποτελεί το Κόκκινο Νερό καθώς έχει γίνει σημείο αναφοράς για τις διακοπές τους.
Το νερό των ιαματικών πηγών έχει πιστοποιηθεί από το ΑΠΘ και ενδείκνυται για ποσιθεραπεία και λουτροθεραπεία.
Αυτό δήλωσε στην  ΕΡΤ Λάρισας  ο υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Δήμου Αγιάς κ. Δημήτρης  Ευθυμίου, «σύμφωνα με τα βιβλιογραφικά δεδομένα η περιεκτικότητα του νερού της συγκεκριμένης πηγής καθώς και η θερμοκρασία του κάνει αυτό το νερό κατάλληλο για: Λουτροθεραπεία και Ποσιθεραπεία.
Συμπεραίνεται ότι ο φυσικός πόρος της πηγής Κόκκινο Νερό, της Περιφέρειας Θεσσαλίας του Νομού Λάρισας, του Δήμου Αγιάς ενδείκνυται για:
Λουτροθεραπεία σε περιπτώσεις ήπιων περιφερικών αποφρακτικών αγγειοπαθειών και ήπιας αρτηριακής υπέρτασης.
Ποσιθεραπεία σε παθήσεις του γαστρεντερικού, του ουροποιητικού, του καρδιαγγειακού συστήματος και σιδεροπενικής αναιμίας».
Το Κόκκινο Νερό προσφέρεται και για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, υποστήριξε η πρώην βουλευτής κ. Βάσω Αλεξανδρίδου η οποία μαζί με τους τοπικούς φορείς επιδιώκουν την ανάδειξη και προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών.
Το Κόκκινο Νερό χαρακτηρίζεται για το πράσινο και τα πολλά νερά του και αποζημιώνει τον επισκέπτη με τις απερίγραπτες φυσικές του ομορφιές, πρόσθεσε ο ξενοδόχος Ηλίας Ευσταθίου που δηλώνει ικανοποιημένος από την παρουσία Πολωνών και Τσέχων τουριστών τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.
Φυσικά σημαντικό ρόλο στην προσέλευση τους έπαιξε η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Αγιάς.
Το Κόκκινο Νερό απέχει 13 χλμ  από την Κοιλάδα των Τεμπών και 70 χλμ από τη Λάρισα.
ert.gr(Ευάγγελος Μητρούσιας)