" Πέρυσι η Δημοτική Αρχή έφερε προς ψήφιση το ζήτημα του leasing, το οποίο πρόκειται για μια κακή συμφωνία και μαζί με την αξιωματική αντιπολίτευση ψηφίσατε για υλοποίηση. Δεν προχωράτε σε υλοποίηση του και τελικά φέρνετε το ζήτημα του δανείου τελείως πρόχειρα και χωρίς καμία προετοιμασία. Έρχεται χωρίς χρόνο για ενημέρωση των παρατάξεων το ζήτημα του δανείου, αναφέροντας απλώς μια προσφορά από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Να θυμίσουμε πως τότε η παράταξη μας ζήτησε την αναβολή του θέματος για να έχουν χρόνο όλες οι παρατάξεις να ενημερωθούν σχετικά. Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, ζητήσατε να καταργηθεί το leasing χωρίς προηγουμένως να έχετε κάτι άλλο στα χέρια σας, αφού και πάλι μας ζητήσατε να συμφωνήσουμε σε δάνειο χωρίς να γνωρίζουμε τους όρους. Εκεί πάλι η παράταξη μας, ζήτησε να  μην γίνει κάτι τέτοιο και να παραμείνουν οι υπάρχουσες λύσεις στο τραπέζι, έχοντας ταυτόχρονα τον χρόνο να αναζητήσουμε και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.  Έτσι φτάσαμε στο να πάρει προσφορές ο δήμος με καλύτερα επιτόκια από ιδιωτική τράπεζα και να εξετάσουμε σήμερα τους όρους.

Τα οικονομικά του Δήμου μας σήμερα, μας οδηγούν στην σύναψη δανείου ως μονόδρομο, καθώς δεν υπάρχουν αποθέματα ικανά να αποπληρώσουν το σύνολο της δαπανης.

Έχει τεράστιες ευθύνες η σημερινή δημοτική αρχή για το ότι η ανανέωση του στόλου της καθαριότητας φτάνει σε τέτοιο οριακό σημείο και εξαρτάται από την σύμφωνη γνώμη άλλων παρατάξεων. Το ζήτημα αυτό θα έπρεπε να είχε αρχίσει να επιλύεται από τα προηγούμενα έτη. Επίσης έχει μεγάλες ευθύνες η σημερινή δημοτική αρχή για το ότι τα οικονομικά του δήμου σήμερα , μας υποχρεώνουν να έχουμε ως μοναδική λύση την σύμβαση δανείου. 

Τελικά όμως ποιον θα τιμωρήσουμε αν δεν προχωρήσουμε σήμερα στο δάνειο που μας αναγκάζετε να συνάψουμε; Την δημοτική αρχή η την πόλη; Δυστυχώς την πόλη μας.

Υπάρχει τεράστια ανάγκη ανανέωσης του στόλου της υπηρεσίας καθαριότητας που δεν αμφισβητεί κανείς!

Η παράταξη μας λοιπόν, έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το καλό της πόλης μας, την βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας, αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένων, με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, παρόλο που θεωρούμε πως δεν έπρεπε ο δήμος να έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, δεν μπορεί παρά να δεχτεί την μοναδική ρεαλιστική δυνατότητα που μας δίνεται για την ανανέωση του στόλου καθαριότητας."