Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Λαογραφικού  Ιστορικού Μουσείου Λάρισας σεμινάριο για ομάδα σπουδαστών της ειδικότητας «Φύλακες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων» του 1ου Δ. ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
Είχε προηγηθεί θεματική ξενάγηση στη νέα περιοδική έκθεση του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας «Ο Τύπος στον 20ο αιώνα και το φαινόμενο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στο πλαίσιο της πρακτικής εφαρμογής της φύλαξης ενός μουσείου νεότερου ελληνικού πολιτισμού.
 Η δομή του σεμιναρίου ήταν η εξής:
1. Παρουσίαση-εισήγηση σχετική με την έννοια και τους πολλαπλούς ρόλους των μουσείων στη σύγχρονη εποχή.
2. Εργαστήριο με θέμα : Διαχείριση καταστάσεων και απρόοπτων περιστατικών σε μια πολιτισμική μονάδα εν ώρα φύλαξης-Ανάλυση συγκεκριμένων περιστατικών.
3. Έρευνα κοινού. Ποσοτική και ποιοτική έρευνα. Τρόποι Κατάρτισης ερωτηματολογίου – Θεωρητική προσέγγιση και πρακτική εφαρμογή.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, η διευθύντρια του Μουσείου, έδωσε κατευθύνσεις σχετικά με το πώς πρέπει οι φύλακες να διαχειρίζονται ομάδες κοινού σε μια μουσειακή έκθεση, διασφαλίζοντας τα εκθέματα και την ομαλή ροή των επισκεπτών.
Επιπλέον, τους επεσήμανε στοιχεία για το εύρος των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των καθηκόντων που είναι αναγκαία για την αρτιότητα της ιδιότητας ενός φύλακα ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του Μουσείου.
Ακολούθησε συζήτηση των σπουδαστών με τους φύλακες του Μουσείου οι οποίοι τους ανέφεραν περιστατικά που έχουν αντιμετωπίσει και διαχειριστεί στο Λαογραφικό Μουσείο, με σχετικές διευκρινίσεις από τους εκπαιδευτές τους.
Το σεμινάριο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη διευθύντρια του ΛΙΜΛ κα Φανή Καλοκαιρινού, με τη συμβολή των: Γιούλας Στεργιούλα, Λίλιας Στάθη, Μερόπης Σάπκα, Έφης Στατήρα.
Την ομάδα των σπουδαστών συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί η κα Ελένη Παπανικολάου και ο κ. Στέφανος Παπαγγελής.