To δίκτυο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ» σε συνεργασία  με την αντιδημαρχία Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της «Πόλης που Μαθαίνει» πραγματοποίησαν με επιτυχία σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών και  εθελοντών με θέμα «Η τέχνη ως εργαλείο εκπαίδευσης των κρατούμενων».
Το σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, παρακολούθησαν πολλοί εκπαιδευτές ενηλίκων από περιοχές της Θεσσαλίας. 
Στο πρώτο μέρος υλοποιήθηκαν τέσσερα βιωματικά εργαστήρια με αντικείμενα τις εκπαιδευτικές τεχνικές για καταστήματα κράτησης με εισηγήτρια την κ. Άννα Τσίγκου και την αξιοποίηση της τέχνης ως εκπαιδευτικής τεχνικής με εισηγήτρια την κ. Μαρία Καγιαβή. 
Ακολούθως, στο αμφιθέατρο ο κ. Γιώργος Τράντας  εισήγηση με θέμα «Μια εθνική εορτή σε πολυπολιτισμικό σχολείο φυλακής. Δυσκολίες και προκλήσεις».  Η κ. Ελένη Λιντζαροπούλου παρουσίασε την εισήγηση με θέμα «Που κρύβονται τα ποιήματα;» καθώς και βιωματικό εργαστήριο παραγωγής λόγου. 
Η κ. Μαίρη Γκρίζου παρουσίασε την εισήγηση με θέμα «Η Τέχνη στην εκπαίδευση στο 3ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης» και η κ. Αντιγόνη Ευστρατόγλου ολοκλήρωσε το σεμινάριο με την εισήγηση «Λύνοντας τη σιωπή. Η περίπτωση της Λέσχης Συζήτησης του Παραρτήματος του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού». Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων, ο οποίος αναφέρθηκε στη χρησιμότητα του σεμιναρίου, στις εμπειρίες του από σχετικές δράσεις του εναλλακτικού σχολείου του ΚΕΘΕΑ σε καταστήματα κράτησης καθώς και στο έργο της «Λάρισα, η Πόλη που Μαθαίνει»,  στην οποία εντάσσεται και η συγκεκριμένη δράση.